Prijava/Odjava ZOO novice

Vnesite vaš email naslov
Živalski vrt Ljubljana / Načrtovanje obiska / Dogodivščine


Dogodivščine z živalmi v ZOO Ljubljana

April 2014

Sobota 05. 4. 2014 od 14. do 16. ure
Hiša inkubator in valitev. Raziskovali bomo kaj je v jajcu in iz katerih snovi je. Pestovali bomo žive piščance. Ugotavljali kako vemo, kdaj je jajce sveže, staro, surovo ali kuhano. Opazovali bomo jajca v inkubatorju in piščance pri izvalitvi.

Nedelja 06. 4. 2014 od 14. do 16. ure
Mehke in tople živali. Spoznali bomo značilnosti sesalcev s čim več čutili. Udomačeno činčilo, podgano, kunca in tenreka bomo tudi pobožali. Primerjali bomo njihovo dlako in zobovje.

Sobota 12. 4. 2014 od 14. do 16. ure
Kače, kuščarji in želve. Spoznali bomo kako ločimo slepcu podobne kuščarje od kač. Nekatere živali bomo tudi pobožali.

Nedelja 13. 4. 2014 od 14. do 16. ure

Spoznajmo kače. Pobožali bomo udomačeno kačo in tako premagali strah pred njimi. Razložili vam bomo razliko med strupenimi in nestrupenimi kačami v Sloveniji.

Sobota 19. 4. 2014 od 14. do 16. ure
Velikonočni piščanec in barvanje jajc. Božali in pestovali bomo piščance. Spoznali bomo simboliko barvanja jajc in jih pisano obarvali.

Nedelja 20. 4. 2014 od 14. do 16. ure
Velikonočni kunec. Božali in pestovali bomo domače pritlikave kunce. Naučili se bomo kakšne so razlike med kunci in zajci. Spoznavali bomo simboliko kuncev v velikonočnem času.

Ponedeljek, 21. 4. 2014 od 14. do 16. ure
Hiša inkubator in valitev. Raziskovali bomo kaj je v jajcu in iz katerih snovi je. Pestovali bomo žive piščance. Ugotavljali kako vemo, kdaj je jajce sveže, staro, surovo ali kuhano. Opazovali bomo jajca v inkubatorju in piščance pri izvalitvi.

Sobota 26. 4. 2014 od 14. do 16. ure
Surikate. Spoznali bomo zvedave surikate, ki v naravi živijo po načelu ''pleniti in ne biti plen''.

Nedelja 27. 4. 2014 od 14. do 16. ure
Spoznajmo kače. Pobožali bomo udomačeno kačo in tako premagali strah pred njimi. Razložili vam bomo razliko med strupenimi in nestrupenimi kačami v Sloveniji.

Ponedeljek 28. 4. 2014 od 14. do 16. ure
Mehke in tople živali. Spoznali bomo značilnosti sesalcev s čim več čutili. Udomačeno činčilo, podgano, kunca in tenreka bomo tudi pobožali. Primerjali bomo njihovo dlako in zobovje.

Torek 29. 4. 2014 od 14. do 16. ure
Hiša inkubator in valitev. Raziskovali bomo kaj je v jajcu in iz katerih snovi je. Pestovali bomo žive piščance. Ugotavljali kako vemo, kdaj je jajce sveže, staro, surovo ali kuhano. Opazovali bomo jajca v inkubatorju in piščance pri izvalitvi.

Sreda 30. 4. 2014 od 14. do 16. ure

Medvedi. Ogledali si bomo največjo slovensko zver, ki se prehranjuje predvsem z jagodičevjem, mladimi travami in včasih z mrhovino. Pri nas najraje jé sladke hruške.

Delavnice izvajamo v vsakem vremenu!
Pridržujemo si pravico do spremembe programa!

Gmajnice Pridružite se nam na facebooku!