Photo animal
Photo mask
Magnum sladoledi

Vse male in velike zverinice vabimo na zabavne cirkuške delavnice in na poslikavo obraza.

Magnum sladoledi

Živalski vrt ponoči
Živalski vrt ponoči

Ali veste, kaj počnejo živali ponoči? Pridružite se nam v četrtek, 31. 8. 2017, na vodenem dvournem nočnem ogledu ZOO-ja!

 

Termin 18. 8. 2017 je RAZPRODAN!

Termin 24. 8. 2017 je RAZPRODAN!

 

Število udeležencev na nočnem vodenju je omejeno! Vstopnice si lahko zagotovite v predprodaji na naši blagajni, do srede, 30. 8. 2017, pa tudi s plačilom predračuna, za katerega zaprosite s sporočilom na e-naslov blagajna@zoo.si. Cena vodenega nočnega ogleda je 1,00 € + vstopnina po veljavnem ceniku.

Živalski vrt ponoči

Iz oči v oči s kenguruji

Obiščite novo prehodno ogrado Avstralije in se srečajte s kenguruji in emuji iz oči v oči.

Iz oči v oči s kenguruji

Svetovni dan slonov 2017
Svetovni dan slonov 2017

Videti slona od blizu je lahko življenjsko pomembna izkušnja. Dotik njihove hrapave kože, pogled v oči, občutenje njihove naravne moči in miline so spomini, ki se vtisnejo mnogo globlje kot slike z ekrana ali iz knjig. Vsi ljubitelji živali smo doživeli trenutek z živaljo, ki nas je za vedno zaznamoval, a redki se zavejo, da imajo lahko takšni trenutki globalen vpliv na ogroženo vrsto. 

Svetovni dan slonov 2017

Lubenična zabava 30. 7. 2017

Se poleti radi osvežite s sočno lubenico? Kako bi se je lotili, če ne bi imeli pribora? Obiščite nas v nedeljo, 30. julija 2017, in si oglejte, kako se bodo z njimi pozabavale naše živali!

Lubenična zabava 30. 7. 2017

Z-O-O praznovanje
Z-O-O praznovanje

Pridružite se nam na praznovanju s spoznavanjem Zakulisja-Obdarovanjem-Obogatitvijo okolja naših živali! Udeležite se najbolj »divjih« rojstnodnevnih zabav v mestu. Preživite čas v družbi ambasadorjev živalskih vrst in jih spoznajte od blizu, naučite se, kaj je pomembno za njihovo dobrobit, obdarujte in opazujte jih pri izzivu odpiranja in raziskovanja daril ter uživanju v priboljških. V soboto, 29. 7. 2017, praznujemo življenje z gepardoma Svenom in Svejo ter njuno vrsto!

Z-O-O praznovanje

Robert Bogataj

Robertu Bogataju ob slovesu

Po hudi bolezni se je poslovil radijski in televizijski voditelj Robert Bogataj, dolgoletni prijatelj Živalskega vrta Ljubljana in Zavetišča Ljubljana ter najzvestejši poročevalec o naših živalih.

Robert Bogataj

Počitnice
Počitnice

Med počitnicami spoznavamo živalski vrt. Ogledamo si vsa hranjenja, nekatere živali pa hranijo otroci sami. Igramo se različne igrice, rajamo in se mimogrede ob dobri volji veliko naučimo. Namenjeno je otrokom prve triade z izjemo prvega in zadnjega termina, kjer sprejemamo tudi otroke četrtega in petega razreda osnovne šole. Nudimo kosilo, na razpolago pa je stalno sadje in voda.. Otroci vsak dan odnesejo domov tudi nekaj izdelkov z ustvarjalne delavnice.

Počitnice

Pomladne novosti izpod Rožnika

Pomlad 2017 bo v Živalskem vrtu Ljubljana  še posebej lepa in sveža, saj poleg prvih rojstev mladičkov prinaša tudi nov program in veliko ugodnost za obiskovalce.

Pomladne novosti izpod Rožnika

Čiščenje bazena morskih levov
Čiščenje bazena morskih levov

Čas je za spomladansko čiščenje! Obveščamo vas, da bo v torek 4. 4. 2017 potekalo čiščenje bazena morskih levov. Hranjenje in predstavitev za obiskovalce tako v torek in sredo (4. in 5. april) odpadeta, potem pa boste Jipa in Kalleja lahko ponovno (dobro) videli.

Čiščenje bazena morskih levov