Photo animal
Photo mask
Robert Bogataj
19.04.2017

Robertu Bogataju ob slovesu

Po hudi bolezni se je poslovil radijski in televizijski voditelj Robert Bogataj, dolgoletni prijatelj Živalskega vrta Ljubljana in Zavetišča Ljubljana ter najzvestejši poročevalec o naših živalih.

Robert Bogataj

Robertu Bogataju ob slovesu

 

Po hudi bolezni se je poslovil radijski in televizijski voditelj Robert Bogataj, dolgoletni prijatelj Živalskega vrta Ljubljana in Zavetišča Ljubljana ter najzvestejši poročevalec o naših živalih. Z Robertom in Meto Ornik smo se skupaj družili 26 let, začenši v legendarni oddaji Klub klobuk, katere se še vedno spominjajo generacije gledalcev in naših obiskovalcev. Prve oddaje smo snemali že leta 1990 in od takrat redno sodelovali. Sodelovanje smo nadaljevali v oddaji O živalih in ljudeh ter v številnih radijskih oddajah ter tiskanih prispevkih, za katere je Robert spretno lovil trenutke iz življenja živali v svoj objektiv, z Meto pa sta nam svoj glas in voditeljske spretnosti dala na razpolago tudi ob desetletnici Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana. Robert je bil velik ljubitelj živali, za katere je imel prav posebno razumevanje, saj so se mu, v zanje stresnem okolju televizijskega studia, ob prisotnosti kamer in vrveža, prepustile in se v njegovem naročju umirile.

 

Robert, hvala ti za vse! Prav ta tvoja ljubezen do živali in tvoj glas zanje nam bo za vedno ostal v spominu. Iskreno sožalje vsem žalujočim, še posebej Meti.

 

Sodelavci ZOO Ljubljana in Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana