Photo animal
Photo mask
Z-O-O praznovanje
11.01.2018

Pridružite se nam na praznovanju s spoznavanjem Zakulisja-Obdarovanjem-Obogatitvijo okolja naših živali! Udeležite se najbolj »divjih« rojstnodnevnih zabav v mestu. Preživite čas v družbi ambasadorjev živalskih vrst in jih spoznajte od blizu, naučite se, kaj je pomembno za njihovo dobrobit, obdarujte in opazujte jih pri izzivu odpiranja in raziskovanja daril ter uživanju v priboljških. V soboto, 13. 1. 2017, praznujemo življenje z bradato agamo Zmajčico in njeno vrsto!

 

Pokrovitelj praznovanj rojstnih dni živali je NLB Vita, zelo življenjska zavarovalnica, ki vsakemu slavljencu podari darilo.

Z-O-O praznovanje

Vabljeni na praznovanje 6. rojstnega dneva bradate agame Zmajčice!

 

Kdo je Zmajčica?

Zmajčica se je izlegla iz jajčeca v Živalskem vrtu Ljubljana leta 2012. Zaradi bodičastih roževinastih izrastkov, z luskami prekritega telesa, velike glave ter dolgega repa malce spominja na starodavne dinozavre, zato jo kličemo hišni zmaj ali ljubkovalno Zmajčica. Navajena je na svoje oskrbnike in tudi obiskovalce, ki se jim pusti pobožati in pestovati. Prav vse preseneti, kako prijetna in mehka je njena roževinasta koža na dotik. Pogosto se greje na toplih tleh ali pod lučko. Včasih, kadar se ustraši, če obiskovalci trkajo po steklu terarija, široko odpre usta, izboči roževinaste izrastke in grozi z udarci repa. A se hitro pomiri in sprosti na toplih tleh terarija. V koži ima celice barvnice z različnimi barvili, zato lahko spreminja barvo in vzorce na koži. Opazimo lahko bele, rumenkaste, rjave, sive in črne odtenke. 


 
Termin:

Sobota, 13. januar 2018,  od 14.00 do 16.00 ure         

 

 

Program:

 

od 14.00 do 16.00 ure

 

1. Biološke delavnice                  

  • Božanje in spoznavanje bradate agame, mlečne kače in ameriškega rdečega goža. 
  • Primerjava značilnosti želv, kuščarjev in kač.

  • Primerjava strupenih in nestrupenih kač v Sloveniji.

 

2. Ustvarjalna delavnica            od 14.00 do 16.00 ure

Izdelava igral za plazilce in male sesalce

 

3. Obdaritev bradate agame Zmajčice              ob 15.00 in 15.30 uri

  • Posebna igrala za kače in kuščarje v vivariju. (ob 15.00)
  • Iskanje skrite hrane (ob 15.30)