Photo animal
Photo mask
Veliki bučni izziv za slonico in medvede!

Veliki bučni izziv za slonico in medvede v ZOO Ljubljana

3.400 kilogramska slonica Ganga, se bo spoprijela s 554 kilogramsko bučo velikanko v petek, 4. 11. 2016 ob 15.00 uri.

Naši štirje medvedi, Jaka, Meta, Čupa in Pombi, pa bodo moči proti drugi buči velikanki, težki 520 kg, združili to soboto, 5. 11. 2016 ob 10.15 uri.

Buči velikanki nam je podaril Mercator. Vas zanima kdo bo močnejši?

Vabljeni na ogled!

Veliki bučni izziv za slonico in medvede!

Zakaj obiskovalce naprošamo, naj ne hranijo živali
Zakaj obiskovalce naprošamo, naj ne hranijo živali

Lipicanec na "bolniški" ali zakaj obiskovalce naprošamo, naj ne hranijo živali


Eno od najpomembnejših področij skrbi za živali v Živalskem vrtu Ljubljana je tudi pravilna, uravnotežena in vrsti primerna prehrana. Za to skrbijo naši strokovnjaki za prehrano, veterinarji in vodstvo živalskega vrta, ki podpira uvajanje najnovejših znanstvenih dognanj na tem področju.

Zakaj obiskovalce naprošamo, naj ne hranijo živali

Jesensko počitniško varstvo v ZOO

Zakaj ne bi prostih jesenskih dni preživeli v dobri družbi med živalmi? Počitnikovanje poteka v času jesenskih počitnic od srede do petka od 7.30 do 16.30 ure in je namenjeno otrokom rojenim leta 2010, 2009, 2008, 2007, 2006 in 2005. Potrebna je rezervacija!

Jesensko počitniško varstvo v ZOO

Buča kot vstopnica
Buča kot vstopnica

V soboto 22. ter v nedeljo 23. oktobra 2016, lahko vstopnino v ZOO Ljubljana za predšolske in šolske otroke ''plačate'' z izrezljano ali celo ''čarovniško'' bučo, težko nad 4 kg.  

Buča kot vstopnica

Nova ograda kozorogov

V mesecu avgustu smo novo in utrjeno ogrado kozorogov dokončali in vanjo preselili 29 alpskih kozorogov. Obiskovalci lahko sedaj alpske kozoroge opazujejo z dveh nivojev. Spodaj se odpira pogled na kozoroge, ki se hranijo s senom, z zgornjega lesenega podesta pa lahko opazujejo alpske kozoroge pri plezanju po skalah in sončenju v višjih legah ograde.

Nova ograda kozorogov

Svetovni dan slonov
Svetovni dan slonov

V Živalskem vrtu Ljubljana se pridružujemo klicu in 12. avgusta 2016 s posebnim programom praznujemo Svetovni dan slonov. Ob tej priložnosti bomo začeli zbirati tudi sredstva za pomoč delovanju Mednarodne fundacije za slone (International Elephant Fundation). Njeno poslanstvo so tudi izobraževalni programi o slonih v človekovi oskrbi in v divjini, s poudarkom na upravljanju, varovanju in znanstvenih raziskavah.

Svetovni dan slonov

Šimpanzinja Leona

Leona, najmlajša članica skupine šimpanzov v ZOO Ljubljana, se je rodila mami Neži in očetu Borisu 28. marca 2016. Ime je dobila po zavetišču za šimpanze v Sierra Leone Tacugama, kamor ZOO Ljubljana vsako leto namenja nekaj denarja za reševanje in reintrodukcijo šimpanzov. 

Šimpanzinja Leona

Znižana letna vstopnica
Znižana letna vstopnica

Od 24. 6. 2016 lahko v Živalskem vrtu Ljubljana kupite znižano letno vstopnico. Vstopnica je enakovredna trem enkratnim obiskom, vendar z njo lahko vstopate neomejeno vse do 31.12.2016. Z novim koledarskim letom pričnemo prodajati letno vstopnico za tekoče leto.

Znižana letna vstopnica

Svetovni dan žiraf!

Žirafe so najvišje živali na kopnem, med vsemi živalmi imajo najdaljši vrat, največje vidno polje in so največji rastlinski opraševalci. Ob rojstvu tehtajo 68 kg in v višino merijo 182 cm. Odrasle tečejo s hitrostjo do 56 km/h, vsak dan pojedo do 66 kg hrane, njihov vrat je dolg do 1,8 metra, jezik pa do 46 cm. Spijo manj kot 2 uri na dan.

V devetdesetih letih je v savanski Afriki živelo 140.000 žiraf, danes le še okoli 80.000. Njihovo število upada zaradi človeka, ki zaseda njihov življenjski prostor s svojimi dejavnostmi in nezakonito pobija žirafe.

Svetovni dan žiraf!

Nimm2
Nimm2

Ste se že kdaj zabavali s pinjato? Slavljenci, ki praznujejo svoj rojstni dan v ZOO, so se ;). Če si tudi vi želite sladke zabave, lahko do konca julija sodelujete v sladki nagradni igri nimm2 in morda prav vam žreb nameni PINJATO, POLNO BONBONOV NIMM2. Za več informacij obiščite spletno stranwww.nimm2nagradnaigra.si

Nimm2