Photo animal
Photo mask
Težave s spletnim koledarjem

Zaradi tehnične napake našega spletnega koledarja na njem manjkajo razporedi dogodkov in urniki za mesec maj.

Napako odpravljamo, obiskovalce pa naprošamo, da si za pregled dogajanja v živalskem vrtu ogledate našo zloženko. Najdete jo na spodnji povezavi.

Hvala za razumevanje, želimo vam prijeten obisk!

Težave s spletnim koledarjem

VIP Z-O-O
VIP Z-O-O

Edinstvena priložnost, da se udeležite najbolj »divjih« rojstnodnevnih zabav v mestu. Preživite čas v družbi ambasadorjev živalskih vrst in jih spoznajte od blizu, naučite se, kaj je pomembno za njihovo dobrobit, obdarujte in opazujte jih pri izzivu odpiranja in raziskovanja daril ter uživanju v priboljških. V soboto, 6.5.2017, praznujemo z Rožnikom.

VIP Z-O-O

Robert Bogataj

Robertu Bogataju ob slovesu

Po hudi bolezni se je poslovil radijski in televizijski voditelj Robert Bogataj, dolgoletni prijatelj Živalskega vrta Ljubljana in Zavetišča Ljubljana ter najzvestejši poročevalec o naših živalih.

Robert Bogataj

Počitnice
Počitnice

Med počitnicami spoznavamo živalski vrt. Ogledamo si vsa hranjenja, nekatere živali pa hranijo otroci sami. Igramo se različne igrice, rajamo in se mimogrede ob dobri volji veliko naučimo. Namenjeno je otrokom prve triade z izjemo prvega in zadnjega termina, kjer sprejemamo tudi otroke četrtega in petega razreda osnovne šole. Nudimo kosilo, na razpolago pa je stalno sadje in voda.. Otroci vsak dan odnesejo domov tudi nekaj izdelkov z ustvarjalne delavnice.

Počitnice

Pomladne novosti izpod Rožnika

Pomlad 2017 bo v Živalskem vrtu Ljubljana  še posebej lepa in sveža, saj poleg prvih rojstev mladičkov prinaša tudi nov program in veliko ugodnost za obiskovalce.

Pomladne novosti izpod Rožnika

Čiščenje bazena morskih levov
Čiščenje bazena morskih levov

Čas je za spomladansko čiščenje! Obveščamo vas, da bo v torek 4. 4. 2017 potekalo čiščenje bazena morskih levov. Hranjenje in predstavitev za obiskovalce tako v torek in sredo (4. in 5. april) odpadeta, potem pa boste Jipa in Kalleja lahko ponovno (dobro) videli.

Čiščenje bazena morskih levov

Materinski dan 2017

Najzabavnejše iz družinskega življenja živali

 

Poznate živalski otroški vrtec, taksi brate in sestre ter najzabavnejše družinske običaje v živalskem svetu? Vas zanima kako se nojevka znebi konkurence, kateri novorojenček mora preplezati »Triglav« ali pa kako mladiči prepoznajo svojo mamo?  Vse to in še več na posebnem doživetju za družine ob materinskem dnevu. Lepo vabljeni

Materinski dan 2017

Dnevno varstvo za otroke
Dnevno varstvo za otroke

Čas med 27.02. in 03.03.2017 lahko tudi vašemu otroku popestrite z dnevnim varstvom v ZOO Ljubljana, kjer bo pod strokovnim vodstvom spoznaval živali, jih pomagal nahraniti in ustvarjal na različnih delavnicah.

Dnevno varstvo za otroke

Valentinovo v ZOO Ljubljana

Darilo, ki ni kičasto, a je prisrčno, ki je za spomin, a se na njem ne bo nabral prah in bo poskrbelo, da si bosta vzela čas drug za drugega, a ne le na praznik zaljubljencev! Romantično doživetje za 2 v ZOO Ljubljana za samo 14 €!

Valentinovo v ZOO Ljubljana

Veliki bučni izziv za slonico in medvede!
Veliki bučni izziv za slonico in medvede!

Veliki bučni izziv za slonico in medvede v ZOO Ljubljana

3.400 kilogramska slonica Ganga, se bo spoprijela s 554 kilogramsko bučo velikanko v petek, 4. 11. 2016 ob 15.00 uri.

Naši štirje medvedi, Jaka, Meta, Čupa in Pombi, pa bodo moči proti drugi buči velikanki, težki 520 kg, združili to soboto, 5. 11. 2016 ob 10.15 uri.

Buči velikanki nam je podaril Mercator. Vas zanima kdo bo močnejši?

Vabljeni na ogled!

Veliki bučni izziv za slonico in medvede!