Photo animal
Photo mask
Multikulpraktik - Italija
07.06.2022

Tokrat vam bodo v Knjižnici Prežihov Voranc predstavili Italijo, njene posebnosti, običaje, naravo in kulturo. Italijansko glavno mesto Rim naj bi nastalo po legendi o dvojčkih Romulu in Remu ter volkulji. Ker imajo te živali posebno mesto v zgodovini Italije, se bomo z volkovi pobliže seznanili v pravljici o volkovih in na živalski dogodivščini v ZOO Ljubljana ter spoznali, kaj se dogaja z volkovi na območju Slovenije.

Multikulpraktik - Italija

Multi-kul-praktik na zabaven način širi obzorja o izbrani državi. Skupaj beremo in poslušamo zgodbe, se učimo pesmi in novih besed v tujem jeziku. Odkrivamo zanimive običaje in praznovanja, se poglobimo v zgodovino predstavljene države, njeno umetnost ter v širno bogastva narave.


Dogodki:

POP-IN RAZSTAVA VESP IN OBISK VESPA KLUBA LJUBLJANA, OTVORITEV PROJEKTA MULTI-KUL-PRAKTIK, predavanje, razstava


POTOVANJE PO SEVERNI ITALIJI – NINA SIMIĆ, potopisno predavanje


VOLK V SLOVENIJI, KRIŽIŠČU MIGRACIJSKIH POTI MED BALKANOM IN ALPAMI – GREGOR SIMČIČ, strokovno predavanje


URA VOLČJIH PRAVLJIC za otroke


ITALIJA: MEDGENERACIJSKO DRUŽINSKO SOBOTNO DOPOLDNE, ustvarjalne delavnice


TROP VOLKOV, DOGODIVŠČINE Z ŽIVALMI, sprehod z ogledom, delavnice

Spoznali bomo največje predstavnike iz družine psov, kanadske volkove. V našem tropu sta vodilna samec Aragorn in samica Freja, družbo pa jima dela šest enoletnih mladičev. Opazovali bomo vedenja znotraj tropa ter se vprašali, zakaj imajo nekateri volkovi črno obarvano dlako. Zanimalo nas bo, zakaj kanadski volkovi živijo v večjih tropih kot tisti v Sloveniji. Pogovarjali se bomo tudi o številu in vlogi volkov v divjini Slovenije.