Photo animal
Photo mask
Praznični dnevi v ZOO-ju
19.12.2019

December v živalskem vrtu bo poln zanimivih, za obiskovalce brezplačnih delavnic, obiskala nas bosta Božiček in Dedek Mraz, preden zakorakamo v novo leto, pa vas vabimo še na ogled najbolj živih jaslic!

Praznični dnevi v ZOO-ju

Mnogo ljudi živalski vrt najraje obišče v toplejših mesecih, misleč, da pozimi živali tako ali tako večino časa spijo. A še zdaleč ni tako! Sibirska tigra sta ob nižjih temperaturah prav razposajena, severni jeleni in losi se počutijo kot v domačih krajih, sove se zvedavo razgledujejo po novih letalnicah, kozorogi dvorijo samicam, živali, ki so raje na toplem, pa boste videli uživati v ogrevanih prostorih. Ovce, oslica, vol in kamele pa v decembru počnejo nekaj prav posebnega. S svojimi oskrbniki se pripravljajo na nastop v glasbeno-scenskem dogodku Božična zgodba! Kamele in oslica med treningom tudi zapustijo svoje ograde in se na veliko presenečenje obiskovalcev z oskrbniki sprehodijo po poteh živalskega vrta. V tem zelo uživajo, saj za učenje uporabljamo le pozitivno spodbudo – njihovo najljubšo hrano. Tako poskrbimo, da so pred gledalci sproščene in rade sodelujejo v predstavi.


Polurna Božična zgodba poteka pred idilično kmečko bajto in 300 let staro kaščo v ZOO Ljubljana v najdaljših nočeh starega leta. Ljubljenke obiskovalcev so seveda praznično okrašene kamele, otroci pa neizmerno uživajo, ko se lahko po prireditvi pomešajo med ognjišča, pastirje, njihove živali in v hlevčku obiščejo sveto družino ter tako še sami postanejo del najbolj živih jaslic.


Tako otroke kot živali konec decembra v živalskem vrtu obiščeta tudi Božiček in Dedek Mraz. Otroci se z njima lahko srečajo, živalim pa v njunem imenu darila razdelijo oskrbniki. Ste že kdaj opazovali slona, medveda ali opico pri odvijanju daril? Vse živali se jih zelo razveselijo! V pisanih škatlah se namreč skrivajo njihovi najljubši priboljški in igrače, s katerimi jim v živalskem vrtu popestrimo tudi zadnji vikend v letu. Kdaj točno jih bomo presenetili, preverite tukaj!


Vse vikende in praznike v decembru in januarju ter vsak dan od 25. do 30. decembra vas pričakujemo tudi s številnimi Dogodivščinami - spoznavali bomo največje sove sveta in Božičkove jelenčke, opazovali ptice in se naučili, kako lahko zanje poskrbimo pozimi.


Kot vidite, vam že v decembru ponujamo veliko odličnih priložnosti za obisk živalskega vrta - v letu 2020 jih bo še več! Z letno vstopnico 2020 lahko izkoristite vse! Za ceno le petih enkratnih obiskov lahko v družbi živali pod Rožnikom uživate že od 1. decembra 2019 pa vse do 31. decembra 2020, za imetnike pa je med drugim brezplačen tudi ogled Božične zgodbe!


Za lažje načrtovanje obiska priporočamo uporabo našega spletnega koledarja.