Photo animal
Photo mask
Prihaja Levji kralj
11.07.2019

V Živalskem vrtu Ljubljana so potekale prav posebne priprave na film, ki ga že vsi nestrpno čakamo.

Prihaja Levji kralj

V težko pričakovanem filmu LEVJI KRALJ, ki na kino spored prihaja 18. julija, bomo poslušali Klemna Slakonjo, Tilna Artača, Majo Založnik, Sebastiana Cavazzo, Uroša Smoleja, Klemna Mramorja in druge. V angleški verziji bosta glavni (pevski) zvezdi Beyoncé in Childish Gambino. Slovenska ekipa se je pred nekaj dnevi mudila v ZOO Ljubljana, kjer so se srečali s pravimi živalmi. Sebastian Cavazza, ki bo Mufasa, je bil navdušen nad levom Maksimusom, ki je nova pridobitev ljubljanskega Živalskega vrta. Poleg dovršene animacije pa ga je znova navdušila tudi zgodba : »Levji kralj razpre vprašanje, kaj pomeni boj za oblast, kar lahko ljudje zelo dobro vpnemo v naš svet. Njegova zgodba je v novem filmu prikazana neverjetno realistično, skoraj kot dokumentarni film – sinhronizacija mi je bila v velik izziv in tudi v velik užitek. Komaj čakam, da si bom lahko vzel nekaj ur in si to zgodbo ogledal na velikem platnu.«


Klemen Slakonja se je v Živalskem vrtu najdlje zadržal pri surikatah, saj v filmu sinhronizira zabavnega surikato Timona: »Zelo rad se vživljam v like, ki so malo odpičeni. Zabavno je, ker nikoli ne veš, kaj te čaka v naslednji repliki.« 
Klemen Mramor, ki sinhronizira odraslega Simbo pa je povedal: »Ko sem izvedel, da bom Simba, sem bil navdušen. To je res velika čast, vesel sem, da sem del ekipe, ki je sinhronizirala ta krasen film, ki je tako realističen, da te kar preseneti. Komaj čakam premiero 14. julija, ko bom končno lahko v celoti videl, kaj smo ustvarili.«
Maksimus in Čaja sta sicer azijska leva, ki jih je v naravi samo še okoli 500. Ljudje se moramo zavedati, da imamo ključno vlogo v velikem krogu življenja tudi sami ter prevzeti odgovornost zanjo. Le tako bo živalske vrste, ki jih upodabljajo junaki Levjega kralja, še dolgo mogoče videti tudi izven kinodvoran.

V filmu, ki si ga bo v kinu sicer mogoče ogledati tudi v angleščini, bomo poslušali nove verzije nekaterih izvirnih pesmi, ki v ušesih odzvanjajo že petindvajset let. V sinhronizirani verziji bo naslovno skladbo Krog življenja (Circle of Life) odpela Diana Lečnik (Duo Platin), Komaj čakam, da bom kralj (I Just can't Wait to be King) pa bodo peli Igor Štamulak , Vita Renko in Lan Zupančič, ki svoje glasove posojajo papagaju Zazuju, mladi Nali in mlademu Simbi. Pesem Bliža se (Be Prepared, verzija 2019), ki jo v filmu poje Scar, bo izvedel Uroš Smolej, Kaj v zraku je nocoj (Can You Feel the Love Tonight) pa bomo slišali iz ust Maje Založnik, ki poje v imenu odrasle Nale, in Klemna Slakonje, Tilna Artača in Klemna Mramorja, ki so sinhronizirali surikato Timona, svinjo bradavičarko Pumbo in odraslega Simbo. Hakuna Matata (Hakuna Matata) bodo prepevali že omenjeni Tilen Artač, Lan Zupančič in Klemen Slakonja, ki bo odpel tudi pesem Lev mirno spi (The Lion Sleeps Tonight).

Med znanimi imeni igralcev, ki bodo v slovenski verziji živalskim junakom posodili glasove so še Valter Dragan kot Scar, Maja Končar kot Sarabi in  Alenka Tetičkovič kot Shenzi.

 

Zvezdniška zasedba izvirne verzije


Childish Gambino in Beyoncé, ki sta svoja glasova posodila Simbi in Nali, sta ustvarila novo različico z oskarjem nagrajene ljubezenske balade Can You Feel the Love Tonight, katere avtor in prvotni izvajalec je Elton John. Ta je avtor še dveh pesmi iz animirane klasike, I Just Can't Wait to Be King in Circle of Life, ki bosta prav tako dobili novo izvedbo, sicer pa je Elton za novega Levjega kralja ustvarjal tudi tokrat – popolnoma nova bo njegova pesem Never to late. Med glasbenimi izvajalci bo tudi Seth Rogen, z glasom katerega bo v filmu govorila svinja bradavičarka Pumba, ki bo skupaj z Billyjem Eichnerjem, JD McCraryjem in  Childish Gambinom izvedel veseljaško Hakuna Matata.
Na fotografijah: Childish Gambino kot Simba, Beyoncé kot Nala, Billy Eichner kot Timon, Seth Rogen kot Pumba, John Oliver kot Zazu, Afre Woodard kot Sarabi, Chiwetel Ejiofor kot Scar, JD McCrary kot mladi Simba in Shahadi Wright Joseph kot mlada Nala.


Vstopnice za premiero, ki bo v nedeljo, 14. julija, ob 10. uri dopoldne v Koloseju Ljubljana, so že v prodaji. Prav tako je na spletnih straneh kinematografov že mogoče kupiti vstopnice za predpremierne projekcije, ki bodo v sredo, 17. julija. 

 

Družinska pustolovščina LEVJI KRALJ bo na rednem sporedu slovenskih kinematografov od četrtka, 18. Julija, v distribuciji 2i Film Slovenije.


Iz kina se nato lahko odpravite še v ZOO in si v živo ogledate živali, ki so navdahnile junake v filmu, ali pa se celo srečate z njimi od blizu na programu Srečaj svojo NAJ žival!Na fotografijah: Klemen Mramor kot Simba, Maja Založnik kot Nala, Lan Zupančič kot mladi Simba, Glorija Florjan kot Nala, Sebastian Cavazza kot Mufasa, Klemen Slakonja kot Timon in Tilen Artač kot Pumba (Foto: Matic Kremžar).