Photo animal
Photo mask
Vikend ozaveščanja o sovah 2021
27.07.2021

Vabimo vas na praznovanje mednarodnega dneva ozaveščanja o sovah, ki bo potekalo v soboto, 31. julija ter v nedeljo, 1. avgusta med 10. in 13. ter med 15. in 18. uro.

Vikend ozaveščanja o sovah 2021

Skozi stoletja so imele sove v različnih kulturah močan vpliv na človeško domišljijo, saj so se nam zaradi nočnega načina življenja zdele zastrašujoče in nenavadne. Do njih imamo zato veliko predsodkov in napačnih predstav. Sove se pojavljajo kot simbol modrosti ali kot opozorila na propad, vendar na njih ni nič nadnaravnega. Sprejemati bi jih morali kot del narave, kot ptice plenilke, ki plenijo žuželke, ptiče in sesalce ter tako prispevajo k ohranjanju ravnovesja v svojem okolju. Da bi pripomogli k ozaveščanju o sovah, je mednarodna skupnost tem pticam posvetila poseben dan - 4. avgust. V ZOO Ljubljana vas bomo nad njimi navdušili že 31. julija in 1. avgusta, da boste pridobljeno zanje na mednarodni dan ozaveščanja o sovah lahko širili tudi sami.

V ZOO Ljubljana lahko obiščete največjo sovo Slovenije - veliko uharico, snežno sovo, ki je znana iz zgodb o Harryju Potterju, bradato sovo in pegasto sovo, ki pogosto gnezdi na podstrehah ali v zvonikih. 

Na posebnih delavnicah jih bomo pobliže spoznali, ugotavljali, katera prepričanja o njih držijo in katera ne ter izvedeli, kako na njihovo preživetje vplivamo ljudje. Pridružite se nam!

Sove lahko spoznavate tudi s pomočjo ZOOmetra - rešite "Sovjo misijo" na tej povezavi!


Termin: 

Sobota, 31. julij in nedelja, 1. avgust 2021, od 10. do 13. ter od 15. do 18. ure.

Delavnic se lahko udeležite brez rezervacij in doplačil kadarkoli v navedenih terminih. 


Odgovore na pogosta vprašanja o obisku najdete na tej povezavi.

Informacije o koriščenju novih bonov najdete na tej povezavi.

Lepo vabljeni!