Photo animal
Photo mask
Živalski vrt Ljubljana ne pozna zimskega spanja
13.12.2022

Živalski vrt Ljubljana ne pozna zimskega spanja. Zima prinese nove čare in mnoge živali lahko opazujemo v najlepšem kožuhu ali perju prav v zimskih mesecih.

Živalski vrt Ljubljana ne pozna zimskega spanja

ZIMSKI ZOO LJUBLJANA LETOS Z DRSALIŠČEM!


Živalski vrt Ljubljana ne pozna zimskega spanja. Zima prinese nove čare in mnoge živali lahko opazujemo v najlepšem kožuhu ali perju prav v zimskih mesecih. Na vrhu živalskega vrta vas čakajo najzvestejši spremljevalci Božička in Dedka Mraza - severni jeleni, losi, sove, kozorogi, medvedi, ptiči, letošnjo zimo pa bo obisk še toliko bolj poseben, saj nam je Miklavž  prinesel naše prvo drsališče, ki bo vse do konca zimskih počitnic za obiskovalce ZOO Ljubljana brezplačno.
 

Kako najceneje do zimskih doživetij? Letna vstopnica 365 je najboljša izbira, z novo darilno kartico pa jo lahko privoščite tudi svojim najbližjim.


KAKO ŽIVALI PREŽIVIJO ZIMO

Če se poleti niste odpravili do vrha živalskega vrta zaradi vročine in želite izvedeti, kako živali preživijo zimo, je sedaj pravi čas. Potovanje lahko začnete pri medvedih in volkovih, ki so pred zimo pridobili dodatno podkožno maščobo, zrasla jim je dolga resasta dlaka in gosta  podlanka, zato jih obiskovalci še rajše lovijo v svoje objektive. Medvedi  najhladnejši del zime predremljejo, volkovi, ki jim nižje temperature prijajo, pa so veliko bolj aktivni.
Prav nič nenavadnega ni, da pozimi zunaj srečate slonico Gango, žirafe ali šimpanze. Če res ni premrzlo, gredo vsak dan v zunanji del ograde vsaj za krajši čas sredi dneva.
 

ZIMSKO PARJENJE KOZOROGOV

Pravo presenečenje nas čaka pri kozorogih. Če so jeleni že zaključili svoj paritveni ruk, se kozorogi v tem času dodobra razživijo. Če si vzamete nekaj časa, lahko opazujete, kako samci dvorijo samicam ali odganjajo konkurente. In če med hojo zaslišite pokanje, so to samci, ki se spopadejo z mogočnimi rogovi. Ob kozorogih lahko izveste skoraj vse o rogovih in rogovju v živalskem svetu. Skrivnost severnih jelenov pa vas seveda čaka na vrhu živalskega vrta pri njihovi ogradi.
 

SKRIVNOST SEVERNIH JELENOV

Če so najmlajši že nekoliko utrujeni od hoje, bodo zadnje metre do vrha živalskega vrta zagotovo zmogli, če jim poveste, da tam lahko vidijo živali Božička in Dedka Mraza. Sove, losi in severni jeleni so ene najbolj priljubljenih živali pozimi in srečanje z njimi v živo je zares posebna izkušnja. Odkrijete lahko še zadnjo skrivnost o rogovju severnih jelenov, ki so edini jeleni, kjer imata rogovje tako samec kot tudi samica. Rudolf iz ZOO Ljubljana  je rogovje odvrgel že pred dvema tednoma, le kdo potem vleče  Božičkove sani?


DRSANJE MED ALPAKAMI IN MORSKIMI LEVI

Prvič imamo v ZOO Ljubljana drsališče, ki bo lahko vsak obisk obogatilo z ledeno zabavo in podaljšalo obisk v ZOO Ljubljana vse do 19. ure zvečer. V času odprtja ZOO Ljubljana bo za vse obiskovalce drsanje brezplačno, po zaprtju pa bo na voljo za simbolično ceno 2€. Tako  se boste lahko drsali in zabavali po mili volji.  Ob drsališču bodo na voljo tudi topli napitki ter slastni božični vaflji.
 

DARILO, KI TRAJA VSE LETO

Živalski vrt Ljubljana je odprt vse dni v letu in prav tolikokrat lahko z letno karto 365+ sebi in svojim bližnjim obdarite s prekrasno izkušnjo spoznavanja številnih neverjetnih živalskih vrst, ki imajo svoje domovanje ob vznožju Rožnika. Letos smo našo ponudbo obogatili še z darilno kartico, ki obdarovancu omogoča, da si v naši raznoliki ponudbi izbere karkoli si želi, od programa 'Oskrbnik za en dan' do vseh izdelkov v naši dobro založeni trgovini. 
 


Kot pravi rek: Ni slabega vremena, so samo neprimerna oblačila. Zato poskrbite za svoj »kožuh« in obutev in se hitro udeležite zimskih radosti pod Rožnikom.


Obiskovalci se lahko med delovnim časom ZOO Ljubljana drsanja udeležite brez rezervacij in doplačil, med 16.30 in 19.00 pa s simboličnim doplačilom 2€. V izogib čakanju v vrsti pred blagajno, pa si vstopnice za živalski vrt zdaj lahko zagotovite tudi preko spleta na https://trgovina.zoo.si/kategorija/vstopnice/. Svojemu nakupu lahko preprosto dodate tudi 1 € za podporo naravovarstvenih aktivnosti ZOO Ljubljana.


Fotografije so dostopne na povezavah:
Živali v snegu: https://we.tl/t-N9wStqibSd


Živali in zimske popestritve: https://we.tl/t-dMEUp2ctUu