Photo animal
Photo mask
Pogosta vprašanja v času epidemije
12.04.2021

Vas zanima, ali je ZOO odprt? Je obisk omejen? Je za vstop potrebno opraviti test? Ali je darilni bon zaradi epidemije možno koristiti po pretečenem roku veljavnosti? Ali so igrišča odprta? Je dovoljen obisk s psom? Spodaj so zbrani odgovori na nekatera pogosta vprašanja obiskovalcev.

(Zadnja posodobitev: 7. 6. 2021)

Pogosta vprašanja v času epidemije

Pogosta vprašanja


 • Ali je živalski vrt odprt?

Da, ZOO Ljubljana je odprt. Obiščete nas lahko vsak dan med 9. in 19. uro, tudi med vikendi in prazniki. Prosimo vas, da obisk izkoristite za sprehod, dosledno upoštevate vladne omejitve združevanja, ohranjate varno razdaljo do drugih obiskovalcev in nosite zaščitne maske v vseh notranjih prostorih (npr. sanitarijah, vivariju in trgovini s spominki) ter kadar ni mogoče zagotoviti predpisane razdalje.


 • Je število obiskovalcev omejeno? 

Ne, vrt se nahaja v naravnem krajinskem parku na dovolj veliki površini, da potrebe po omejitvi števila obiskovalcev na zunanjih površinah v živalskem vrtu ni. Število obiskovalcev je omejeno le v notranjih prostorih. Prosimo vas, da se pri vstopanju vanje držite navodil.


 • Se je treba pred obiskom najaviti? Je za vstop zahtevano covidno PCT potrdilo?

Ne, pred obiskom se ni treba najaviti, covidna PCT potrdila niso potrebna.


 • Ali je zaradi zaprtja možno koristiti letne in "polletne" vstopnice 2020 v letu 2021?

Vstop z letnimi vstopnicami 2020 je bil omogočen do konca marca 2021. Priporočamo nakup nove letne vstopnice, ki ni več sezonska, temveč velja 365 dni od nakupa. Obstoječo kartico lahko podaljšate kar na spletu.


 • Ali bo darilnim vstopnicam, ZOO programom in darilnim bonom podaljšana veljavnost?

Da, rok koriščenja darilnih vstopnic, kuponov, bonov in programov, kupljenih v letošnjem ali lanskem letu, bo ustrezno podaljšan. Programe in darilne vstopnice kupljene v letu 2020, bo možno koristiti do konca leta 2021.


 • Ali je vstopnice možno kupiti tudi preko spleta?

Da, vstopnice lahko kupite preko naše spletne trgovine in se tako izognete čakanju v vrsti (https://trgovina.zoo.si/kategorija/vstopnice/). 


 • Ali se lahko že udeležim posebnih programov (Oskrbnik za en dan, Srečaj svojo NAJ žival ...)?

Trenutno so že možne rezervacije:

- poletnih počitnic za otroke

- rojstnodnevnih praznovanj

- rojstnodnevne dogodivščine

- programa Oskrbnik za en dan

Ko bodo rezervacije terminov ponovno omogočene tudi za preostale programe, bomo to objavili na vseh naših kanalih. Nakup programov za darila je vedno mogoč, rok koriščenja pa bomo ustrezno podaljšali. Če želite biti o pričetku sprejemanja rezervacij direktno in prioritetno obveščeni, se lahko prijavite na naše e-novice.


 • Ali je mogoč ogled živali v notranjih prostorih?

Da, s 4. 6. 2021 je ob upoštevanju omejitev ponovno možen ogled vivarija, slonjaka, bobrišča ter kmečke hiše, zaprt ostaja le šimpanznjak. Prosimo, da dosledno upoštevate omejitev števila oseb v prostorih ter v njih uporabljate zaščitno masko.


 • Ob kateri uri si lahko ogledam treninge in hranjenje živali?

Hranjenja in treningi živali se začasno ne izvajajo po objavljenem urniku, da se ob ogradah ne bi zbiralo večje število ljudi.


 • Ali so otroška igrišča odprta?

Da, otroška igrišča so odprta. Prosimo, da poskrbite za razkuževanje rok pred in po uporabi igral!


 • Ali je dovoljen vstop s psom?

Da, vstop s psom je mogoč.


 • Ali je trgovinica s spominki odprta?

Da, trgovinica Medvedji rob je od vključno 12. aprila ponovno odprta od ponedeljka do sobote od 10:00 do 19:00. Ob nedeljah in praznikih mora biti skladno z veljavno zakonodajo, vam bo pa v lepem vremenu del ponudbe na voljo na stojnicah. Vabimo vas, da si artikle ogledate in naročite tudi v naši spletni trgovini, ki je dostopna na povezavi https://trgovina.zoo.si/trgovi...! Če tam ne najdete želenega, nam povpraševanje lahko pošljete tudi na e-naslov trgovina@zoo.si.


 • Ali je restavracija v živalskem vrtu odprta?

V restavraciji Safari lahko prevzamete hrano in pijačo za s seboj. Zaužijete jo lahko tudi na terasi restavracije.

Pijačo in prigrizke lahko kupite tudi na avtomatih v živalskem vrtu.

Pri uživanju hrane in pijače upoštevajte veljavne ukrepe vlade RS.


Kaj vpliva na odprtje/zaprtje ZOO-ja?

Živalski vrt Ljubljana je specifična ustanova, zato s spreminjajočimi vladnimi ukrepi za preprečevanje epidemije in različnimi izjemami njen status občasno ni neposredno zaobsežen ali jasen. Po preverbi pri pristojnih ministrstvih je ponovno mogoč tudi obisk Živalskega vrta Ljubljana, ki prikaz živali in svoje širše poslanstvo izvaja kot javni zavod na območju nepremične kulturne dediščine Krajinskega parka Tivoli, Rožnik, Šišenski hrib.