Photo animal
Photo mask
Svetovni dan Zemlje 2023
12.04.2023

Postani naravovarstvenik ob svetovnem dnevu Zemlje v ZOO Ljubljana

 
Svetovni dan Zemlje 22. aprila, bomo v Živalskem vrtu Ljubljana posvetili naravovarstvu ogroženih živalskih vrst. Naravovarstvene dogodivščine bodo potekale vse do 2. maja 2023.  

Svetovni dan Zemlje 2023

Na dogodivščinah vam bomo predstavili naravovarstvene projekte, ki v naravi potekajo za ohranitev šimpanzov, sibirskih tigrov, azijskih slonov, mačjih pand, nubijskih žiraf, zlatoličnih gibonov, navadnih varijev in azijskih levov. Ker jih je v naravi vedno manj, si strokovnjaki prizadevajo za njihovo ohranitev. Obiščite vse dogodivščine in spoznajte živalske ambasadorje v ZOO Ljubljana. Ob tem pa se bomo pogovarjali tudi o tem, kaj lahko spremenite v vsakodnevnem ravnanju pri porabi vode, energije, ločevanju odpadkov in ponovni uporabi, pa tudi kako se pravilno vedemo v gozdu.


Ob tej priložnosti smo pripravili zloženko Postani naravovarstvenik z Zojo in Levom, ki vsebuje različne uganke. Izvedeli boste marsikaj novega, reševali uganke in zbirali štampiljke. Z udeležbo na vseh dogodivščinah, pa prejmete darilce, ki vam vsakodnevno pomaga pri varčevanju s pitno vodo. 

Z nakupom vstopnice prispevate 0,1 evra, ki ga bomo namenili za naravovarstvene projekte doma in po svetu. Dodajte kamenček v mozaiku ohranjanja narave, saj živali in njihovo okolje ogrožamo mi, ljudje. Le mi imamo moč, da nekaj spremenimo. Če bomo ohranili živali, bomo ohranili tudi njihovo naravno okolje, ki je za nas še kako pomembno.

 
Dogodivščine bodo med prvomajskimi počitnicami potekale 22. in 23. aprila ter od 26. aprila do 2. maja 2023 med 14. in 17. uro. Še večkrat pa jih bomo ponovili do konca leta 2023.