Photo animal
Photo mask
ZOO Ljubljana je ponovno odprt
26.04.2020

ZOO Ljubljana lahko obiščete vsak dan med 9. in 19. uro. Zaposleni in naše živali se veselimo obiskovalcev, ki se boste lahko prvič srečali z letošnjimi mladiči. Ogled smo prilagodili tako, da bo varen tako za obiskovalce, kot tudi za zaposlene in živali. Ponovno je dovoljen tudi vstop s psom. V vrtu veljajo tudi nekateri posebni ukrepi, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Prosim, da se pred obiskom seznanite z njimi.

ZOO Ljubljana je ponovno odprt

Ker epidemijo koronavirusa v Sloveniji dobro obvladujemo tudi zaradi občanov, ki se držite predpisanih pravil in tako preprečujete širjenje okužbe, lahko živalski vrt ponovno odpremo za obiskovalce. Na obisku v ZOO Ljubljana se je seveda treba držati vseh uradnih navodil, poleg teh pa še nekaterih posebnih, ki veljajo v našem vrtu.


Iz preventivnih razlogov ostajajo za obiskovalce zaprti: otroška igrišča, vivarij, notranji prostor slonice Gange, otroški živalski vrt, Kmečka bajta, pot mimo šimpanzov proti tigrom ter notranji prostor šimpanzov. Vseskozi je treba vzdrževati medsebojno razdaljo najmanj dveh metrov, tako pred blagajno, sanitarijami in trgovino, kot tudi na sprehodu po samem vrtu. Obiskovalci morate biti pozorni na higieno rok in kašlja. V ta namen smo na številna mesta postavili razkužilnike za roke. Na obisk v ZOO prihajajte brez akutnih prehladnih bolezenskih znakov. Obrazne maske so obvezne v notranjih prostorih kot so sanitarije, ZOO trgovina ter ob domovanju šimpanzov, drugod pa priporočljive. Trgovina in okrepčevalnica bosta poslovali skladno s sprotnim sproščanjem ukrepov v RS. Trgovinica mora zato trenutno žal ostajati zaprta ob nedeljah in praznikih. Artikle lahko naročite tudi v naši spletni trgovini.


Obiskovalce prosimo, da obisk vrta izkoristite za sprehod in opazovanje živali, pri tem pa ne posedate ali se v večjih skupinah zadržujete na enem prostoru. Zato smo označili krožno smer ogleda, ki se je morate držati. Krajša pot poteka mimo zeber in slonice, daljša pa mimo medvedov v zgornji del ZOO-ja. Prosimo tudi, da skrbno upoštevate vse pisne napotke in druga navodila osebja. Zaposleni bodo večkrat dnevno poskrbeli za razkuževanje prostorov in površin, kjer prihaja do stika z obiskovalci, omogočili pa smo tudi vstop in izhod iz živalskega vrta brez dotikanja vrat. 


Ker so za okužbe, ki bi jih lahko dobili s strani obiskovalcev, najbolj dovzetni primati, prosimo, da se v teh dneh brez izjem držite pravil, da se ne dotika in ne hrani živali. Poleg preprečevanja morebitnega prenosa virusa bomo lažje poskrbeli tudi, da bodo živali pojedle vse, kar potrebujejo in ničesar preveč. To se je posebej izkazalo tudi v dneh, ko je bil živalski vrt zaprt, saj živali niso imele nikakršnih prebavnih težav. Nekatere, ki so bile bolj debelušne, npr. surikate, so shujšale na običajno težo in pojedle tudi tisti navadno manj okusen, a bolj zdrav del obroka. Za zdravje živali je ključnega pomena uravnotežena hrana v ustreznih količinah, ki je pri nas predpisana, obroki pa se tudi tehtajo. 


Hranjenja živali po urniku ter izobraževalni programi še nekaj časa ne bodo potekali. Vas pa pričakujejo mala zebra Sanaa, mladič dvogrbe kamele Zaya, mladiči divje svinje, indijskega ježevca, mar, muflonov in kenguruja. Poskrbimo, da bo njihova prva izkušnja srečanja z obiskovalci kar se da prijetna!


Dragi obiskovalci, ob koncu sporočila vas še enkrat prosimo, da dosledno spoštujete predpise in vse varovalne ukrepe, to je tudi pogoj, da ostane ZOO Ljubljana odprt.


Lepo vabljeni!


Zemljevid prilagojene krožne smeri ogleda:

Cene enodnevnih vstopnic so:

- Otroci do dopolnjenih 2 let brezplačen vstop.

- Predšolski otroci, šoloobvezni otroci 6 €.

- Dijaki, študentje, seniorji 8 €.

- Odrasli 9 €.

- Imetnik EU kartice ugodnosti za invalide 3 €.

- Spremljevalec imetnika EU kartice ugodnosti za invalide 3 €.

- Psi 3 €.

Cena letne vstopnice pa je enakovredna petim enkratnim obiskom.