Photo animal
Photo mask
Dan živali v Zavetišču Ljubljana
04.10.2021

V ponedeljek 4. oktobra obeležujemo svetovni dan živali in oskrbnikov živali.

Dan živali v Zavetišču Ljubljana

DNEVI ODPRTIH VRAT ZAVETIŠČA LJUBLJANA OB SVETOVNEM DNEVU ŽIVALI IN OSKRBNIKOV ŽIVALI


V ponedeljek 4. oktobra obeležujemo svetovni dan živali in oskrbnikov živali. Ta dan je postal dan, ko se spomnimo ter poklonimo vsem živalim in ljudem, ki jih imajo radi, jih spoštujejo, so odgovorni, skrbijo zanje. Tudi v Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana temu dnevu namenjamo veliko pozornost.

Kot že tradicionalno, smo ponovno odprli svoja vrata vsem obiskovalcem in približali utrip Zavetišča širni javnosti. Čeprav je gradnja novega zavetišča zaključena smo dodali zadnjo pikico - bivak Vedro nebo 1000 zvezdic, namenjam najbolj zvestim prebivalcem zavetišča – dvoriščnim prostoživečim mačkam z MIKIJEM na čelu.
Dan odprtih vrat se je odvil v nedeljo z začetkom ob 10. uri. in zaključkom ob 18 uri. Ponosni smo na nove, udobne in sodobne prostore, še veliko bolj pa na dejstvo, da je novo Zavetišče Ljubljana zaživelo kot središče, ki povezuje in zbližuje vse, ki so pripravljeni prispevati k lepši prihodnosti hišnih živali. Pri popestritvi programa so nam pomagali Ljubljænčki, Minamikat s Pšeno Kovačič, Pasja šola Švrk, društvo Mačjelovka in sprehajalci Zavetišča Ljubljana.

Samo v tem letu smo oskrbeli že več kot 1.400 mačk in 150 psov. Danes so v novi za vedno dom odšli psi Lucy, Tinka, Teo, ter mačke Leo in Stich. Še deset naših živali je rezerviranih in bodo odšli predvidoma v naslednjih dneh. Skupno nas je obiskalo 120 občanov in vsi so nas zapuščali z nasmeškom na obrazu.

Se vidimo na Noči črnih mačk

Sporočilo za javnost v Wordovi obliki.

Fotografije