Photo animal Photo animal Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
April - september od 9:00 do 19:00
Dogodivščine z živalmi

Kaj se na delavnicah dogaja?

Na delavnicah  lahko ustvarjate, spoznavate živali, vprašate biologa katerokoli vprašanje o naravi, pobožate kožo medveda, v roke vzamete lobanjo leva, tigra, leoparda in popestrite dan v živalskem vrtu.

 

Kje se delavnice izvajajo?

Delavnice se izvajajo znotraj živalskega vrta. Običajno jih pripravimo zraven ograde živali, o kateri teče beseda. V času hladnega ali deževnega vremena delavnice potekajo v ZOO učilnici ali v vivariju. Delavnice se označene z A tablo "Dogodivščine z živalmi", na katerih je napisan tudi naslov delavnice v izvajanju.

 

Kje si lahko ogledate dnevno dogajanje v ZOO?

Na koledarju dogodkov si lahko oglejte aktualno dogajanje v času vašega obiska.


Prosimo, da do vodnikov pristopate posamično in upoštevate njihova navodila.


Delavnice lahko odpadejo v primeru slabega vremenu! Pridržujemo si pravico do spremembe programa!


POSTANI NARAVOVARSTVENIK

V letu 2024 smo pripravili 8 različnih naravovarstvenih dogodivščin, ki se bodo ponavljale večkrat v tem letu.

 
Obiščite vse dogodivščine in spoznajte živalske ambasadorje v ZOO Ljubljana. Ti pa so: zlatolični gibon, azijski lev, azijski slon, sibirski tiger, zahodni šimpanz, navadni vari, nubijska žirafa in mačji panda. Ob tem pa se bomo pogovarjali tudi o tem, kaj lahko spremenite v vsakodnevnem ravnanju pri porabi vode, energije, ločevanju odpadkov in ponovni uporabi, pa tudi kako se pravilno vedemo v gozdu.
 
Ob tej priložnosti smo pripravili zloženko Postani naravovarstvenik z Zojo in Levom, ki vsebuje različne uganke. Izvedeli boste marsikaj novega, reševali uganke in zbirali štampiljke. Z udeležbo na vseh dogodivščinah, pa prejmete darilce, ki vam vsakodnevno pomaga pri varčevanju s pitno vodo.
 
Z nakupom vstopnice prispevate 0,1 evra, ki ga bomo namenili za naravovarstvene projekte doma in po svetu. Dodajte kamenček v mozaiku ohranjanja narave, saj živali in njihovo okolje ogrožamo mi, ljudje. Le mi imamo moč, da nekaj spremenimo. Če bomo ohranili živali, bomo ohranili tudi njihovo naravno okolje, ki je za nas še kako pomembno.


Dogodivščine z živalmi