Photo animal Photo animal Photo animal
Photo mask
Dogodivščine z živalmi

Kaj se na delavnicah dogaja?

Na delavnicah  lahko ustvarjate, spoznavate živali, vprašate biologa katerokoli vprašanje o naravi, pobožate kožo medveda, v roke vzamete lobanjo leva, tigra, leoparda in popestrite dan v živalskem vrtu.

 

Kje se delavnice izvajajo?

Delavnice se izvajajo znotraj živalskega vrta. Običajno jih pripravimo zraven ograde živali, o kateri teče beseda. V času hladnega ali deževnega vremena delavnice potekajo v ZOO učilnici ali v vivariju. Delavnice se označene z A tablo "Dogodivščine z živalmi", na katerih je napisan tudi naslov delavnice v izvajanju.

 

Kje si lahko ogledate dnevno dogajanje v ZOO?

Na koledarju dogodkov ali v naši zloženki si oglejte aktualno dogajanje v času vašega obiska.


OKTOBER 2019


Sobota in nedelja, 5. in 6. 10. 2019 od 15. do 17. ure
Svetovni dan živali in mednarodni dan ZOO oskrbnikov. 

Živali in njihovi oskrbniki praznujejo na isti dan, 4. oktobra. Lepo vabljeni na ogled popestritve življenjskega okolja živali ter na izdelavo igral in priboljškov.


Sobota, 12. 10. 2019 od 15. do 17. ure
Največje sove sveta. 

Spoznavali bomo prilagoditve sov na nočni način življenja, izvedeli, kako se razmnožujejo in skrbijo za mladiče ter spoznali vse sove Slovenije. Razvozlali bomo uganke, katere trditve o sovah, ki so del ljudskega izročila, so resnične in katere ne.


Nedelja, 13. 10. 2019 od 15. do 17. ure
Levi živijo tudi v Aziji. 

Azijski levi so v naravi zelo ogroženi. Skupaj bomo ugotavljali razlike med afriškim in azijskim levom, kje živijo, kako lovijo in s čim vse se prehranjujejo ter zakaj so v naravi ogroženi.


Sobota in nedelja, 19. in 20. 10. 2019 od 15. do 17. ure
Mednarodni dan gibonov. 

Predstavili vam bomo te spretne drevesne akrobate. Spoznali boste, kako za njih skrbimo in zakaj so v naravi ogroženi.


Sobota, 26. 10. 2019 od 14. do 16. ure
Spoznajmo kače. 

Pobožali bomo udomačeno kačo in tako premagali strah. Razložili vam bomo razliko med strupenimi in nestrupenimi kačami v Sloveniji.


Nedelja, 27. 10. 2019 od 14. do 16. ure
Gepard. 

Predstavili vam bomo mačko, ki je zelo podobna hrtu. Kremplje ima stalno iztegnjene zaradi dobrega oprijema. Ta najhitrejša mačka na svetu je ustvarjena za hitre pospeške - v 5 sekundah kar na 100 km/h. Končna hitrost pa je do 120 km/h.


Torek, 29. 10. 2019 od 14. do 16. ure
Šimpanzi. 

Spoznali bomo našo skupino šimpanzov, njihovo prehrano ter navade. Šimpanze bomo primerjali s seboj.


Četrtek, 31. 10. 2019 od 14. do 16. ure
Mehke in tople živali. 

Spoznali bomo značilnosti sesalcev s čim več čutili. Primerjali bomo njihovo dlako in zobovje.Delavnice izvajamo v vsakem vremenu. Pridržujemo, si pravico do spremembe programa!


Dogodivščine z živalmi