Photo animal Photo animal Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
April Od 9. do 19. ure
Maj Od 9. do 19. ure
Tematska vodenja


Gregorjevo


 

Po ljudskem izročilu je bil 12. marec prvi pomladni dan. Takrat je godoval sveti Gregor, znan tudi kot prinašalec luči. Njegova luč predstavlja daljšanje dneva in krajšanje noči. Ptički naj bi na ta dan še posebno glasno žvrgoleli, zato je bil takrat v Sloveniji dan zaljubljencev.

Zaradi daljšega dneva in višjih temperatur se ptiči pripravljajo na gnezdenje in si dvorijo. Zato na gregorjevo v ZOO Ljubljana pripravljamo dogodivščine na temo zanimivosti iz življenja ptic.


I. Zabavni kviz ''Zanimivosti iz življenja ptic''

Zgornji del vrta smo opremili s tablicami v obliki ptic, z zanimivimi informacijami iz njihovega dvorjenja. Izvedeli boste kako se pav razkazuje pred samicami, kako si vrani razdelita delo med gnezdenjem, da sinica lahko gnezdi celo v poštnem nabiralniku, kako detel izbranki razkazuje primerne prostore za gnezdo ter ali je res, da imajo srake rade svetleče predmete.

Vabimo vas na ptičje dogodivščine ter na reševanje zabavnega kviza o dvorjenju ptic, ki ga prejmete na blagajni ali na dogodivščini.


Materinski dan v ZOO Ljubljana - Najzabavnejše iz družinskega življenja živali


Ste že slišali za živalski otroški vrtec, levjesrčne mame in taksi starše? Vas zanima, kako se nojevka znebi konkurence, kateri novorojenček mora preplezati »Triglav« ali pa kako novorojeni mladiči prepoznajo svojo mamo?

Lepo vabljeni na spoznavanje najzabavnejših družinskih običajev v živalskem svetu, ki smo ga ob materinskem dnevu pripravili za družine od 22. marca pa vse do velike noči 2023.

V tem času bodo ob nekaterih ogradah nameščene tablicah v obliki sončnice z zanimivimi dejstvi iz družinskega življenja živali.

Tablice najdete pri zebri, žirafi, šimpanzu, marmozetkah, medvedu, črni štorklji, kenguruju, emuju, na vhodu v vivarij in pri azijskem levu.

Na blagajni lahko prevzamete zabavni kviz. Pravilni odgovori na lističu vam prinesejo kupon 1+1 gratis za program Srečanje z naj živaljo za dve osebi.
Valentinovo v ZOO Ljubljana ali Najzabavnejše iz ljubezenskega življenja živali


Poznate srečneža, ki se mogoče izmuzne, ko izbranki preda darilo in ljubimca z največjim srcem in pospešenim utripom ter druge najzabavnejše ljubezenske običaje v živalskem svetu? Če vas npr. zanima kdo plača visoko ceno za ljubezen, katera mama je levjesrčna, pa ni levinja ter kateri pari si privoščijo ločene počitnice, potem vas vabimo, da nas obiščete na valentinovo od 10. pa vse do 19. februarja 2023.

V tem času bodo ob nekaterih ogradah nameščene tablicah v obliki srca z zanimivimi dejstvi iz srčnega življenja živali.

Tablice najdete na vhodu, pri gepardu, žirafi, medvedu, volku, kanadskem bobru, slonu, emuju, na vhodu v vivarij in pri azijskem levu.

Na blagajni lahko prevzamete zabavni kviz. Pravilni odgovori na lističu vam prinesejo kupon 1+1 gratis za program Srečanje z naj živaljo za dve osebi. 


Termini:
 Vsak dan od 10. do 19. februarja 2023
Živalski vrt ponoči - nočno vodenje po ZOO Ljubljana

 

Odkrijte skrivnostno nočno življenje živali na ekskluzivnem vodenem ogledu živalskega vrta, ko sonce zaide! Pogledali bomo, katere živali spijo in kaj počnejo tiste, ki bedijo. Tipali, vohali in prisluhnili bomo našim živalim. Nočno dejavne male udomačene živali tudi pobožamo in pestujemo.

 

Potrebna je primerna obleka in obutev ter baterijska svetilka za nočno hojo po živalskem vrtu. Ker živali moti svetloba, jih s posebno svetilko osvetljuje le vodnik.

 

Termini: poletje 2022                  

Za zaključene skupine je mogoča organizacija termina vodenja skozi vse leto.


Čas trajanja:  120 minut, primerno za vse obiskovalce.


Cena: 3,00 € + vstopnina po veljavnem ceniku.


Število udeležencev na nočnem vodenju je omejeno, termini pa hitro zapolnjeni, zato so rezervacije obvezne! Rezervacija je potrjena s plačilom. Vstopnice si lahko zagotovite v predprodaji na naši blagajni vsak dan med 9.00 in 19.00 uro, do 4. 9. 2019 (za termin 6. 9.) oz.18. 9. (za termin 20. 9.) pa tudi s plačilom predračuna, za katerega zaprosite s sporočilom na e-naslov blagajna@zoo.si .

Imetniki letnih vstopnic plačajo le ceno programa. Ob rezervaciji je potrebno navesti imena in priimke imetnikov letnih vstopnic za ZOO Ljubljana 2019.

Vodenje je izvedeno tudi v primeru nekoliko slabšega vremena. Nekoriščenih vstopnic za določen termin programa ni mogoče koristiti v drugih terminih nočnega vodenja, lahko pa se koristi vstopnica za običajen dnevni ogled živalskega vrta. V primeru odpovedi nočnega vodenja s strani ZOO Ljubljana, se lahko v roku 14 dni odločite za koriščenje vstopnice v drugem poljubnem razpisanem terminu nočnega vodenja v letu 2019 ali za povračilo kupnine. Imetniki vstopnic za program boste o odpovedi obveščeni na kontakt, ki ste nam ga dali ob rezervaciji ter prejeli vse s tem povezane informacije. 


Ste vedeli, da v družbi živali lahko tudi prespite? Preverite termine Taborjenj v ZOO Ljubljana!

 

Pravno obvestilo o ravnanju z osebnimi podatki.

 

Vabljeni!

 

Tematska vodenja