Photo animal
Photo mask
Pomladne novosti izpod Rožnika
09.04.2017

Pomlad 2017 bo v Živalskem vrtu Ljubljana  še posebej lepa in sveža, saj poleg prvih rojstev mladičkov prinaša tudi nov program in veliko ugodnost za obiskovalce.

Pomladne novosti izpod Rožnika

Pomladne novosti izpod Rožnika

 

S praznovanjem 1. rojstnega dne male šimpanzinje Leone bomo otvorili nov program za obiskovalce. Približno dvakrat mesečno bomo organizirali najbolj »divje« rojstnodnevne zabave v mestu, ki so namenjene obeležitvi rojstnih dni najbolj karizmatičnih živali. Generalni pokrovitelj novega programa je življenjska zavarovalnica NLB Vita, ki je podprla dejavnost popestritev bivanja v ZOO Ljubljana in vsaki od živali slavljenk že zagotovila rojstnodnevno darilo, s katerimi se bodo živali vsak dan igrale in si s tem popestrile svoj vsakdan.

 

Na tej povezavi si lahko ogledate rojstnodnevno darilo, ki ga je dobila šimpanzja babica Mojca.

 

Na tej povezavi pa izveste, kaj si mala surikata želi za rojstni dan.

 

V ZOO Ljubljana potekajo gradnje dveh novih ograd, nekatere stare preurejamo, saj bomo do konca šolskega leta pripravili dobrodošlico kar nekaterim živalim.

 

V prvih letošnjih mesecih se mladičev veselijo dvogrbe kamele, mare, kapibare in zebuji, pravi vrtec je pri divjih svinjah ter domorodnih kozah in ovcah na slovenski kmetiji.

 

Velika nova ugodnost – letna vstopnica od 1. aprila dalje velja tudi za vse dodatno plačljive programe. Več v priponki.

 

Povezave do fotomaterialov za novinarje

 

Pomladni mladiči 2017

Izdelovanje tort in predstavitev igrač za živali

Tiskovna konferenca

Kakšne so torte za živali?

Kako so si živali postregle s tortami?