Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
Maj: od 9. do 19. ure
Junij: od 9. do 19. ure
Varnost

V času posebnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, se je na obisku seveda treba držati vseh uradnih navodil, poleg teh pa še nekaterih posebnih, ki veljajo v našem vrtu.


Ogled smo prilagodili tako, da bo varen tako za obiskovalce, kot tudi za zaposlene in živali.


 • Igrišča in nekateri objekti ostajajo zaprti.
 • Na obisk v ZOO prihajajte brez akutnih prehladnih bolezenskih znakov.
 • Vseskozi je treba vzdrževati medsebojno razdaljo najmanj dveh metrov.
 • Obiskovalci morate biti pozorni na higieno rok in kašlja.
 • Skrbite za razkuževanje rok (razkužilniki so nameščeni po vrtu).
 • Obrazne maske oz. druge ustrezne zaščite obraza so obvezne v notranjih prostorih kot so sanitarije, ZOO trgovina ter ob domovanju šimpanzov, drugod pa priporočljive.
 • Obisk vrta izkoristite za sprehod in opazovanje živali, pri tem pa ne posedate ali se v večjih skupinah zadržujete na enem prostoru.
 • Držite se razmeram prilagojene označene krožne smeri ogleda.
 • Trgovina in okrepčevalnica bosta poslovali skladno s sprotnim sproščanjem ukrepov v RS. Trgovinica mora zato trenutno žal ostajati zaprta ob nedeljah in praznikih. Artikle lahko naročite tudi v naši spletni trgovini.
 • Prosimo, da se v teh dneh brez izjem držite pravil, da se ne dotikate in ne hranite živali.
 • Prosimo tudi, da skrbno upoštevate vse pisne napotke in druga navodila osebja.
 • Zaposleni bodo večkrat dnevno poskrbeli za razkuževanje prostorov in površin, kjer prihaja do stika z obiskovalci, omogočili pa smo tudi vstop in izhod iz živalskega vrta brez dotikanja vrat.
 • Ponovno je mogoč tudi obisk s psom.Dodatne informacije
Primerna obutev in oblačila, vreme

Poti v živalskem vrtu so peščene, zato obujte primerno terensko obutev. V sončnih dneh ne pozabite na zaščito pred soncem. V primeru slabega vremena prinesite s seboj dežnike, dežne plašče in obujte ustrezno obutev.  

 

Spoštujte meje

Z ograjami, jarki, nizkimi ograjicami, živo mejo, itd. vzpostavljamo mejo med obiskovalci in živalmi ter tako skrbimo za vašo varnost in varnost živali. Še posebej pomembno je, da se čez ograje ne nagibate ter otrok ne posedate na ograjo ali skale, ki mejijo na ogrado živali.

 

Božanje živali čez ograjo

Božanje živali čez ograjo ni dovoljeno. Napisi ob ogradi, ki vas opozarjajo, da živali ne smete božati, imajo velik pomen. Ker so za okužbe, ki bi jih lahko dobili s strani obiskovalcev, najbolj dovzetni primati, prosimo, da se v teh dneh brez izjem držite pravil, da se ne dotika in ne hrani živali.

 

Psi na povodcu

V Živalski vrt Ljubljana psi lahko vstopajo (vstopnina po ceniku). V vrtu morajo biti stalno na povodcu, v nasprotnem primeru vas bomo primorani pospremiti iz vrta. Iztrebke za svojimi psi pobirajte in odvrzite v smeti. Vrečke prinesite s seboj. Vstop v Mini ZOO, kjer otroci lahko božajo živali, psom ni dovoljen. Psov ne vodite preblizu ograd, če vidite, da so vznemirjeni oni ali živali v ogradah.

 

Prevoz po vrtu

Po vrtu se hodi po označenih poteh. Dovoljenje za vožnjo v vrtu imajo vsa servisna vozila in dostavna vozila do 9. ure dopoldan. V vrtu se ne smete peljati s kolesi, motornimi kolesi, električnimi osebnimi prevoznimi sredstvi … Po vrtu se na električnih in motornih vozilih lahko prevažajo oskrbniki živali in ostalo ZOO osebje za potrebe nemotenega delovnega procesa.

 

Fotografiranje skozi ograjo

Živali lahko fotografirate, vendar se morate držati poti. Plezanje čez ograjo ali postavljanje objektiva skozi ograjo je strogo prepovedano. Tudi kakršnikoli pripomočki, ki bi pripomogli k boljši fotografiji in bi pri tem vznemirjali žival v njeni ogradi, niso dovoljeni.

 

Hranjenje živali s prinešeno hrano ni dovoljeno

Vse naše živali imajo posebno prehrano, ki jim jo po znanstvenih smernicah pripravlja veterinarka - nutricionistka. Za njihovo zdravje in dobro počutje je pomembna tako količina hrane, kot njena sestava. Zato je pomembno, da hranjenje v celoti prepustite osebju živalskega vrta in sami živali ne hranite.

Prosimo, da se v teh dneh brez izjem držite pravil, da se ne dotika in ne hrani živali. Poleg preprečevanja morebitnega prenosa virusa bomo lažje poskrbeli tudi, da bodo živali pojedle vse, kar potrebujejo in ničesar preveč. 

 

Spoštljivo v Mini ZOO*

*Zaradi posebnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom vstop v mini ZOO trenutno še ni mogoč, lahko pa živali opazujete.

Živali v Mini ZOO-ju so vajene ljudi, vendar pa jim je potrebno omogočiti umik, ko to same želijo. Živali se ne sili k božanju, se jih ne dviguje ali za njimi teče. Počepnite in bodite potrpežljivi, da same pridejo k vam. Izposodite si krtače, ki se nahajajo v modrem vedru pri hlevu ter živali nežno skrtačite, če to pustijo. V Mini ZOO ne vstopajte s psi in otroškimi vozički. Ne hranite živali!


Morebitno zaprtje delov živalskega vrta

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli, brez predhodnega obvestila, zapremo posamezne ograde ali katerikoli del živalskega vrta vključno z vsemi živalmi, ki so tam na ogled zaradi posledic naravnih katastrof, poškodb ograde ali opreme v njej, vzdrževanja, gradbenih del, varnosti obiskovalcev ali osebja … ZOO Ljubljana ob tem ne prevzame odgovornosti za nastale stroške obiskovalcev ali vračanjem vstopnine.

 

Zavarovanje

Vstopnice imejte pri sebi cel čas obiska živalskega vrta. Z njo ste zavarovani v ZOO kot obiskovalec/obiskovalka.


Obiskovalcev, ki se napisanih pravil ne držijo bomo pospremili iz živalskega vrta.

 

Raziščite zoo na interaktivnem zemljevidu!
Map zoo 2 Icon zoom 2
Oddih v restavraciji Safari
Photo restaurant
V restavraciji Safari se lahko okrepčate ob ogledu živalskega vrta. Imetniki letnih vstopnic imajo v lokalu 10% popust.
Bonton v ZOO
Photo bonton
V živalskem vrtu se vedemo spoštljivo do živali, ostalih obiskovalcev in zaposlenih.