Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
Do 29. marca od 9:00 do 17:30
Od 30. marca - septembra od 9:00 do 19:00
Mladič mačje pande prvič v ZOO Ljubljana

V soboto, 17. septembra obeležujemo mednarodni dan mačjih pand. V ZOO Ljubljana ga bomo praznovali na najlepši možen način – s predstavitvijo prvega v tem živalskem vrtu skotenega mladiča, ki je prav te dni pričel kukati iz gnezda. Razlog za veselje in ponos pa niso le vzrejni uspehi, temveč tudi dosežki znanstveno raziskovalne skupine  ZOO Ljubljana, ki je kot koordinator in pobudnik raziskav naredila pionirski korak v smeri raziskavanja doslej neznanega virusnega povzročitelja bolezni mačjih pand. Ljubitelji mačjih pand bodo lahko z naravovarstvenim evrom podprli projekte ohranjanja teh čudovitih, a ogroženih živali v naravi.

Mladič mačje pande prvič v ZOO Ljubljana

Živalski vrtec
Živalski vrtec

V ZOO Ljubljana imamo pravi živalski vrtec!

Za mladičke že skrbijo kozorogi, črne štorklje, rdečevrati kenguruji, navadni jeleni, domače koze in ovce, kvakači, losi, surikate, damjaki in severni jeleni, nekatere živali pa jih še pričakujejo. Obiščete jih lahko vse dni v letu, tudi na praznike!

Živalski vrtec

Mladiči črnih štorkelj

14. maja obeležujemo svetovni dan ptic selivk. Ob tej priložnosti imamo razveseljivo novico – naš par črnih štorkelj ima naraščaj!

Mladiči črnih štorkelj

Zimski naraščaj
Zimski naraščaj

Prvi dan leta je zaposlene že navsezgodaj pozdravil prikupni mladiček družine alpak, zato njegovo ime ne preseneča. Nizke januarske temperature ga prav nič ne motijo, kot tudi ne dvojčkov jezersko-solčavskih ovc, ki bodo prvi razveselili obiskovalce ljubljanskega živalskega vrta po ponovnem odprtju.

Zimski naraščaj

Nova rojstva v živalskem vrtu

V začetku pomladi so mladiče skotile tudi mare, zebre in indijski ježevci. Novi starši so se z vso predanostjo lotili svojih dolžnosti. Odrašča tudi Leona, ki je letos upihnila že 4 svečke. 

Nova rojstva v živalskem vrtu

Na svet so pokukali prvi letošnji mladiči
Na svet so pokukali prvi letošnji mladiči

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

Na svet so pokukali prvi letošnji mladiči

Mladiči losov

Naša losa Olaf in Eli sta prvič postala starša. Samica je odlična mama in je do dolgonogih dvojčkov, samčka in samičke, zelo zaščitniška. Najbolj aktivni so v jutranjih oz. dopoldanskih urah in se pogosto zadržujejo v čisto zgornjem delu ograde. Le pozorno opazujte, saj se znajo losi dobro zliti z okoljem, kljub temu da so največji predstavniki družine jelenov.

Mladiči losov

Damjak
Damjak

Prvi mladički damjakov so že tu! Sledijo mami in lahko jih opazujete, ko pri njej sesajo toplo meko.

Damjak

Dvogrba kamela Wadi

Wadi se je skotila 26. maja ob 13:35, oskrbniki pa so jo poimenovali po jordanski puščavi. Mama Salima jo je očistila in mladička se je hitro postavila na noge. Čreda kamel tako po novem šteje 5 članov.

Dvogrba kamela Wadi

Alpski kozorog
Alpski kozorog

V letošnjem letu 2018 so se skotili že trije mladi kozorogi. Že s prvim dnem so že kar spretni plezalci, v nekaj dneh pa postanejo že pravi specialisti na kamnitih strminah. 

Alpski kozorog