Photo animal
Photo mask
70. obletnica ZOO Ljubljana

V soboto, 9. marca 2019, je Živalski vrt Ljubljana praznoval svoj sedemdeseti rojstni dan. Ob tem smo javnosti prvič predstavili novo ogrado za leve in prva AZIJSKA leva v Sloveniji. Na praznovanju, ki ga je spremljalo čudovito pomladno vreme, se je do dvanajste ure nabralo več kot 1.500 obiskovalcev, najmlajši pa so še posebej uživali ob živalski animaciji Čukov in Ribiča Pepeta. 

Sicer pa je bil ves dan posvečen levom in ostalim največjim mačkam sveta. Obiskovalci so jih lahko spoznavali na bioloških in ustvarjalnih delavnicah, v zakulisju pa so lahko spoznali tudi njihove oskrbnike, igrače in notranja bivališča.

Jubilantu Živalskemu vrtu Ljubljana je prišel čestitat tudi župan MOL Zoran Janković ter skupaj z gostiteljico direktorico Zdenko Ban Fischinger in zlatimi pokrovitelji ZOO Ljubljana upihnil svečke na torti velikanki.

70. obletnica ZOO Ljubljana

Vabljeni na otvoritev nove ograde za leve
Vabljeni na otvoritev nove ograde za leve

To soboto, 9. marca, ne smete manjkati na praznovanju 70. obletnice Živalskega vrta Ljubljana, ko bomo skupaj z največjimi mačkami sveta pozdravili azijske leve v novem domovanju!

Vabljeni na otvoritev nove ograde za leve

Trgovinica Medvedji rob znova odprta vse dni v tednu

ZOO trgovinico Medvedji rob lahko ponovno obiščete vse dni v tednu! V njej vas pričakujejo polne police čudovitih novih artiklov za velike in male ljubitelje živali.

Trgovinica Medvedji rob znova odprta vse dni v tednu

Valentinovo presenečenje
Valentinovo presenečenje

Če vaju zanima, kdo plača visoko ceno za ljubezen, katera mama je levjesrčna (pa ni levinja) ter kateri pari si privoščijo ločene počitnice, vaju vabimo, da se med 14. in 17. februarjem 2019 z roko v roki sprehodita po ZOO Ljubljana in spoznata zanimivosti iz srčnega življenja živali. Sodelujta, zabavajta se in skupaj razrešita uganke! Če pravilno odgovorita na vse, bosta ob odhodu na naši blagajni prejela še valentinovo darilce - balon in kupon s 50-odstotnim popustom za Srečanje z NAJ živaljo za dve osebi za še več nepozabnih trenutkov v dvoje. 

Valentinovo presenečenje

Opazovanje ptic

Na sobotnih Dogodivščinah bomo v našem "Hotelu za prostoživeče živali" pripravili lojene pogače, se poučili o tem, kako izdelamo primerne krmilnice in kam jih postavimo ter kakšno hrano lahko nastavljamo pticam, ki jih bomo opazovali. Lepo vabljeni!

Opazovanje ptic

Veseli december
Veseli december

December v živalskem vrtu bo poln zanimivih, za obiskovalce brezplačnih delavnic, obiskala nas bosta Božiček in Dedek Mraz, preden zakorakamo v novo leto pa vas vabimo še na ogled najbolj živih jaslic!

Veseli december

ZelOO izvirne ideje za praznična darila

V decembrskem času smo z mislimi pogosto pri naših najbližjih. Razmišljamo o tem, kaj bi jih presenetilo, česa si želijo, kakšno darilo jim bo zvabilo iskren nasmeh na obraz in se ne bo zaprašilo pod posteljo ali romalo k naslednjemu prejemniku. Za vas smo zbrali nekaj idej, primernih za vse žepe in starosti!

ZelOO izvirne ideje za praznična darila

Nove letalnice za sove
Nove letalnice za sove

Zavarovalnica Generali je pokrovitelj treh novih letalnic za sove, ki skupaj merijo skoraj 600 kvadratnih metrov. Vanje smo namestili tri največje vrste sov na svetu: veliko uharico, snežno sovo, prvikrat pa imamo v kolekciji tudi bradato sovo.

Nove letalnice za sove

S priljubljenimi čokoladicami pomagamo risom

Pomagamo risom, ki so v Sloveniji ogrožena vrsta.


Podjetje Kraš bo z novim projektom, ki ima dobrodelno noto, v času od 1.9.2018 do 30.9.2018 del sredstev od vsakega prodanega izdelka Životinjsko carstvo namenili Živalskemu vrtu Ljubljana za pomoč pri osveščanju javnosti o ogroženosti risa v Sloveniji. 

Kraš bo v sodelovanju z ZOO Ljubljana postavil informativne table o risih, kjer bo predstavljen tudi projekt LIFE Lynx.
Pravilnik o aktivnosti Životinjsko carstvo najdete tukaj.

S priljubljenimi čokoladicami pomagamo risom

Iz kina k žirafam
Iz kina k žirafam

Z žirafami se bomo najprej družili na filmskem platnu, po filmu pa še v živo - tokrat ne samo ob ograji, ampak čisto od blizu! Po ogledu filma Moja žirafa v Kinodvoru vas vabimo v ZOO na voden obisk žiraf v nedeljo 9. in 16. septembra ob 17.00 uri.

Iz kina k žirafam