Photo animal
Photo mask
Predstavljamo vam Taia

Mama Neža in oče Boris ponovno zibata. Petletna Leona je sredi januarja dobila bratca, ki smo ga poimenovali Tai. Novih družinskih članov se veselimo tudi pri grebenastih gekonih, črnih čopičarkah, kengurujih in surikatah.

Predstavljamo vam Taia

Materinski dan
Materinski dan

Dragi starši, iskrene čestitke ob materinskem dnevu! Vas in vse ljubitelje živali prijazno vabimo na obisk in spoznavanje živalskih družin, saj je v njihovih modelih vzgoje marsikaj uporabnega tudi za nas.

Materinski dan

Poslovili smo se

Rakava obolenja žal ne prizanašajo niti živalim. Bolezen je bila v Živalskem vrtu Ljubljana usodna za devetletnega sibirskega tigra Vita in desetletno kapibaro Stinkiyja. 

Poslovili smo se

Nova dogodivščina na ZOOmetru
Nova dogodivščina na ZOOmetru

Pust je na ZOOmeter Živalskega vrta Ljubljana prinesel novo dogodivščino! Če želite izvedeti več o maskah in vzorcih v živalskem svetu, obiščite zoometer.si - najbolje med sprehodom po živalskem vrtu, lahko pa tudi od doma.

Nova dogodivščina na ZOOmetru

Spoznajte Aragorna

Kanadski volk Aragorn je v ZOO Ljubljana prispel 13. 11. 2020 iz ZOO Münster (Nemčija). Skoten je bil 4. 5. 2015 in je tako 1 leto starejši od volkulj, ki sta že bivali pri nas. Po postopnem združevanju se dobro razumejo, dominantnejša izmed samic, Isa, pa zanj kaže veliko zanimanja. 

Spoznajte Aragorna

ZOOmeter
ZOOmeter

Kako dobro poznate živali? Pomerite (se) z ZOOmetrom! Spoznajte rekorderje in posebneže živalskega sveta s pomočjo posebne zabavne aplikacije, ki smo jo razvili s podporo našega dolgoletnega sponzorja, Vite, življenjske zavarovalnice.

ZOOmeter

Letna vstopnica 2021

Za veselo, optimizma polno novo leto podarite sebi in svojim bližnjim letno vstopnico ZOO Ljubljana 2021! Naročite jo lahko kar preko spleta, imetniki letne vstopnice 2020 pa jo lahko na spletu preprosto podaljšate.

V varnem zavetju gozdička pod Rožnikom boste na zanimivih sprehodih med živalmi za ceno petih enkratnih obiskov lahko uživali do konca leta 2021. Letno vstopnico bo mogoče koristiti takoj, ko bo ZOO ponovno odprt. Držimo pesti, da se kmalu vidimo!

Letna vstopnica 2021

Spletno spoznavanje živali z ZOO Ljubljana
Spletno spoznavanje živali z ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana je trenutno žal zaprt, a kljub temu vam bomo skušali nekatere živali približati kar preko spleta. Za vas imamo že prvi izziv. Oglejte si video na dnu te strani ali na YouTube povezavi.

Spletno spoznavanje živali z ZOO Ljubljana

Mednarodni dan ZOO pedagogov

Pedagogi živalskih vrtov in akvarijev drugi četrtek v novembru (letos 12. november) praznujemo svoj mednarodni dan. Praznujemo tudi v Živalskem vrtu Ljubljana. V tridesetih letih smo se osebno srečali z več kot milijonom obiskovalcev (1.060.300), zato je to tudi njihov praznik. Zanje smo v tem času razvili izredno pester nabor uveljavljenih izobraževalnih programov, ki jim dodajamo še novega. Ker lahko v času epidemije pedagoške programe izvajamo le na daljavo, smo skupaj z zavarovalnico Vita – pokroviteljem, ki nas podpira že 12 let, razvili poučno in zabavno aplikacijo ZOOmeter, ki bo za igrivo spoznavanje živali in merjenje živalskega sveta na voljo v prazničnem decembru

Mednarodni dan ZOO pedagogov

Obiščite ZOO od doma
Obiščite ZOO od doma

Če nas ne morete obiskati in pogrešate naše živali, lahko nekatere izmed njih spremljate kar od doma!

Obiščite ZOO od doma