Photo animal
Photo mask
Mednarodni dan mačjih pand 2019

21. in 22. septembra bomo z Magujem obeležili deseti Mednarodni dan mačjih pand! 


Mednarodni dan mačjih pand 2019

Svetovni dan levov 2019
Svetovni dan levov 2019

10. avgust je razglašen za Svetovni dan levov, ki ga bomo v ZOO Ljubljana praznovali kar ves vikend!

Svetovni dan levov 2019

Prihaja Levji kralj

V Živalskem vrtu Ljubljana so potekale prav posebne priprave na film, ki ga že vsi nestrpno čakamo.

Prihaja Levji kralj

Otvoritev novega bobrišča
Otvoritev novega bobrišča

Vabljeni v torek, 25.6.2019 od 10.00 ure dalje! V Živalskem vrtu smo ob pričetku počitnic za obiskovalce pripravili novo otvoritev. Nenavadno domovanje so s pomočjo pokroviteljstva družbe OBI dobili živalski gradbeni rekorderji in največji predstavniki glodavcev v Evropi.  Osem člansko družino bobrov si bo po novem mogoče ogledati tudi v bobrišču.

Otvoritev novega bobrišča

Naš novi prebivalec

Črne čopičarke imajo novega cimra! Zanimiva živalca, ki morda izgleda, kot da je z drugega planeta, je južni tripasasti pasavec. K nam je prišel iz ZOO Brno na Češkem, kjer se je skotil 6. oktobra 2018. 

Ker se še malo prilagaja na novo okolje in predvsem, ker je aktiven v večerno-nočnih urah, se pogosto skriva v svojem "deblu". Priporočamo, da ga obiščete v času hranjenja sajmirijev (poleti od torka do nedelje ob 18:45).

Naš novi prebivalec

ZOO na Znanstivalu
ZOO na Znanstivalu

Znanost se ponovno seli na ulice! Na Znanstivalu, ki bo v Ljubljani potekal med 31. majem in 2. junijem, lahko v soboto obiščete tudi stojnico ZOO Ljubljana, kjer vam bomo razkrili, zakaj živali potrebujejo igrače in kako jim lahko popestrimo dan.

ZOO na Znanstivalu

Svetovni dan čebel 2019

Pridružite se nam na Dogodivščinah ob Svetovnem dnevu čebel, ki ga bomo posvetili samotarskim čebelam in njihovim bivališčem!


Termin:
Sobota, 18. 5. in nedelja 19. 5. 2019 od 10.00 do 13.00 ter od 14.00 do 17.00
Ponedeljek, 20. 5. 2019 od 10.00 do 13.00

Svetovni dan čebel 2019

Iz živalskega vrta v Kinodvor
Iz živalskega vrta v Kinodvor

2. maja prihaja v kinematografe tudi drugi film o dogodivščinah v svetu žuželk, Drobižki 2. Samo v Kinodvoru si lahko film predpremierno ogledate že na dan Zemlje, 22. aprila ob 16:00. Od 15.00 ure dalje boste lahko tam spoznavali tudi drobižke, ki živijo v našem živalskem vrtu in izvedeli več o tem, ali polonice res prinašajo srečo, kaj se skriva pod pajkovo mrežo in še mnoge drobne zanimivosti!

Iz živalskega vrta v Kinodvor

Iz živalskega vrta v kino

Imetniki aktualnih vstopnic ZOO Ljubljana si boste lahko 14. aprila ob 15. uri v Kinodvoru ogledali "divjo grozljivo komedijo" Rjovenje po klubski ceni 3 €, v ZOO Ljubljana pa na Dogodivščinah spoznavali azijske leve ter se poučili, kako so prilagojeni na okolje, zakaj so ogroženi in kaj lahko vsakdo izmed nas stori, da jih obvarujemo.

Iz živalskega vrta v kino

70. obletnica ZOO Ljubljana
70. obletnica ZOO Ljubljana

V soboto, 9. marca 2019, je Živalski vrt Ljubljana praznoval svoj sedemdeseti rojstni dan. Ob tem smo javnosti prvič predstavili novo ogrado za leve in prva AZIJSKA leva v Sloveniji. Na praznovanju, ki ga je spremljalo čudovito pomladno vreme, se je do dvanajste ure nabralo več kot 1.500 obiskovalcev, najmlajši pa so še posebej uživali ob živalski animaciji Čukov in Ribiča Pepeta. 

Sicer pa je bil ves dan posvečen levom in ostalim največjim mačkam sveta. Obiskovalci so jih lahko spoznavali na bioloških in ustvarjalnih delavnicah, v zakulisju pa so lahko spoznali tudi njihove oskrbnike, igrače in notranja bivališča.

Jubilantu Živalskemu vrtu Ljubljana je prišel čestitat tudi župan MOL Zoran Janković ter skupaj z gostiteljico direktorico Zdenko Ban Fischinger in zlatimi pokrovitelji ZOO Ljubljana upihnil svečke na torti velikanki.

70. obletnica ZOO Ljubljana