Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
februar - marec od 9:00 do 17:30
april - september od 9:00 do 19:00
Prestavili smo Gregorjeve dogodivščine

Sporočamo vam, da bomo zaradi dežja Gregorjeve dogodivščine prestavili na naslednji vikend,

16. in 17. 3. 2024 od 11. do 13. ure ter od 14. do 16. 


Potek programa bo povsem enak kot smo ga planirali za ta vikend.



Veselimo se snidenja z vami!

Uživajte v prepevanju ptic, ki nas v teh dneh že razveseljujejo.

Prestavili smo Gregorjeve dogodivščine

Dogodivščine z živalmi
Dogodivščine z živalmi

Med obiskom ZOO Ljubljana živalske vrste spoznajte še bolje!

Dogodivščine z živalmi

Pustni vikend

Ali se živali maskirajo? 

Živali so se prilagodile na različne načine, ki jim pomagajo pri preživetju, ko se prikrivajo pred plenilci ali lovijo plen. Nekatere z obliko in barvo posnemajo rastline, druge z živimi barvami opozarjajo, da so strupene, nekatere nestrupene pa z vzorci posnemajo strupene živali. Plenilci se z enobarvnim ali pikastim vzorcem kožuha prikrijejo, ko zalezujejo plen. 

Pustni vikend

Pokanje vej in padanje dreves
Pokanje vej in padanje dreves

Letos nam je prvi sneg povzročil kar nekaj preglavic, saj smo morali v petek, 19. 01. zaradi nevarnosti podirajočih dreves in zlomljenih vej živalski vrt Ljubljana zapreti. K sreči so naši oskrbniki in vzdrževalci hitro zavihali rokave, očistili poti ter oskrbeli in  zavarovali naše živali. Večjim nevarnosti in škodi  smo se kot izgleda izognili, zaposleni in živali so jo odnesli brez poškodb, nekatere ograde in objekti pa so bili poškodovani.

Ob skorajšnji 10. obletnici žleda iz februarja 2014, ki je povzročil ogromno škode, smo lahko z razpletom okoliščin zadovoljni. Veje, ki so popadale po tleh, smo pobrali in dali živalim, ki jih  že veselo grizljajo. Pri ogradah in objektih nas čaka še nekaj dela zato bodo nekateri deli poti oz. določene ograde do umiritve razmer nedostopni za obiskovalce. Mi se bomo potrudili, da zadeve popravimo čim hitreje, vas pa v tem času prosimo za razumevanje.


Posebna zahvala gre celotni ekipi ZOO Ljubljana na terenu, ki se je tudi v nevarnih in nepredvidljivih okoliščinah spet izkazala in prioritetno poskrbela za varnost obiskovalcev, naših živali in vseh zaposlenih.  

Pokanje vej in padanje dreves

ZOO Ljubljana je danes, 20. 01. 2024 ZAPRT

Danes, 20. 01. 2024 je ZOO Ljubljana zaprt zaradi izrednih vremenskih razmer in nevarnosti lomljenja vej. Za vse morebitne nevšečnosti se iskreno opravičujemo, a kot vedno na prvo mesto postavljamo varnost naših živali in obiskovalcev.

Za nadaljnje ukrepe v naslednjih dneh vas bomo obveščali.

Upamo, da se kmalu vidimo v zimski pravljici?


ZOO Ljubljana je danes, 20. 01. 2024 ZAPRT

Mednarodni dan gepardov
Mednarodni dan gepardov

Gepard (Acinonyx jubatus) poseljuje afriško savano ter del Irana. Tej zelo ogroženi veliki mački s pikami, dolgim repom in šapami prilagojenimi za hiter tek, od leta 1990 pomaga Fundacija za varstvo gepardov z uspešnimi ohranitvenimi programi. 4. 12.  obeležujemo mednarodni dan gepardov, praznujemo ga  tudi v ZOO Ljubljana.  Več si preberite spodaj!

Mednarodni dan gepardov

Iz Kinodvora k risom

Od 28. oktobra je med jesenskimi počitnicami v Kinodvoru na sporedu celovečerni dokumentarni film Ris

Imetniki letnih vstopnic ZOO Ljubljana si lahko film ogledate po znižani klubski ceni 3 € (nakup s popustom pri blagajni Kinodvora).

Iz Kinodvora k risom

Bučna zabava 2023
Bučna zabava 2023

28., 29. in 30. 10. imajo živali Bučno zabavo!

Bučna zabava 2023

Mednarodni dan gibonov

24. oktober je mednarodni dan gibonov. V ZOO Ljubljana ga bomo obeležili z naravovarstveno dogodivščino, kjer bomo gibone spoznavali, izvedeli, kako so prilagojeni na naravno okolje, kaj jih ogroža in kateri projekti potekajo v naravnem okolju za zaščito gibonov.

Mednarodni dan gibonov

Buča je vstopnica
Buča je vstopnica

Imate tudi vi doma veliko bučo in ne veste kako vam bi lahko prišla prav? 

Buča je vstopnica