Photo animal
Photo mask
Odprti smo:
Maj Vsak dan od 9. do 19. ure, tudi na praznike
Junij Vsak dan od 9. do 19. ure, tudi na praznike
Pogosta vprašanja v času epidemije

Vas zanima, ali je ZOO odprt? Ali lahko pri nas koristite nove bone? Je potrebno dokazilo PCT? Je dovoljen obisk s psom? Spodaj so zbrani odgovori na nekatera pogosta vprašanja obiskovalcev.

(Zadnja posodobitev: 15. 4. 2022)

Pogosta vprašanja v času epidemije

Zapora Večne poti 4. 9. 2021
Zapora Večne poti 4. 9. 2021

Dragi obiskovalci, obveščamo vas, da bo to soboto, 4. 9. 2021 od 8:00 do 9:30 dostop do ZOO Ljubljana žal nekoliko oviran zaradi zapiranja Večne poti ob izvedbi organiziranega teka. Avtobusna linija 18/18L bo imela v tem času obvoz. Priporočamo, da to upoštevate pri načrtovanju obiska in upamo, da ne boste imeli težav priti do nas. Lepo vabljeni!

Zapora Večne poti 4. 9. 2021

Koriščenje turističnih bonov v ZOO Ljubljana

Dragi obiskovalci, v ZOO Ljubljana je možno koriščenje novih bonov - BON21

Da bo postopek unovčenja čim lažji in čim hitrejši, vas naprošamo, da si preberete informacije spodaj ter pred prihodom pripravite vso potrebno dokumentacijo - izpolnjene obrazce ter fotokopijo osebnega dokumenta.

Prosimo tudi, da upoštevate usmeritve in bone unovčite na temu namenjenih okencih blagajne.

Koriščenje turističnih bonov v ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana ostaja odprt
ZOO Ljubljana ostaja odprt

Dragi obiskovalci, obveščamo vas, da bo ZOO Ljubljana vendarle odprt. Od vključno 2. aprila nas lahko obiščete med 9. in 19. uro. Prosimo vas, da obisk izkoristite za sprehod, dosledno upoštevate prepoved združevanja, ohranjate varno razdaljo do drugih obiskovalcev in nosite zaščitne maske tudi na zunanjih površinah.

ZOO Ljubljana ostaja odprt

Odprtje ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana je odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Na voljo tudi nova Letna vstopnica 365

Ljubljanski živalski vrt je odprt, obiskovalce pa bodo takoj ob vstopu pozdravili že prvi letošnji mladiči - samček alpak Silvester ter dvojčki jezersko-solčavskih ovc. Še prav posebej vas vabimo na sprehod po zgornjem gozdnem delu vrta, ki je v teh zimskih dneh posebno lep. Na poti obiščite medvede, če se ne bodo zavlekli v brloge, volkove, z novim samcem Aragornom na čelu (prepoznate ga po sivi barvi dlake, samici sta črni), alpske kozoroge in lose. Čisto na vrhu vas pričakuje čreda severnih jelenov. Verjetno se vam bodo približali in takrat si jih lahko dobro ogledate ter prisluhnete pokanju njihovih stopal.  


Ob obisku parka je treba upoštevati splošne ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni covid-19. Za koronavirusom lahko zbolijo tudi nekatere živali, zato obiskovalce naprošamo, da vzdržujete ustrezno razdaljo tudi do živali, z njimi ne vzpostavljate kontakta in jih ne hranite. Ker je živalski vrt naraven parkovni oziroma gozdni prostor in poledenelosti tal ni mogoče v celoti preprečevati, prosimo poskrbite tudi za ustrezno obutev.

Odprtje ZOO Ljubljana

Živalski vrt je zaprt
Živalski vrt je zaprt

Od ponedeljka, 16. 11. 2020, je skladno z uredbo RS do preklica zaprt tudi ZOO Ljubljana. Upamo, da vas bomo lahko kmalu zopet povabili na sprehod med naše živali.

Živalski vrt je zaprt

Pred obiskom preberite

ZOO Ljubljana je odprt do vključno 15. 11. med 9. in 17. uro. Za varen obisk in lažje načrtovanje ogleda vas prosimo, da preberete povzetek najpomembnejših informacij.

(Zadnja posodobitev 14. 11. 2020.)

Pred obiskom preberite

Generalno čiščenje bazena morskih levov
Generalno čiščenje bazena morskih levov

V ponedeljek, 6. 7. 2020, si ne bo mogoče ogledati morskih levov, saj bo potekalo generalno čiščenje njunega bazena - kar pa je tudi vredno ogleda.

Lepo vabljeni!

Generalno čiščenje bazena morskih levov

ZOO Ljubljana je ponovno odprt

ZOO Ljubljana lahko obiščete vsak dan med 9. in 19. uro. Zaposleni in naše živali se veselimo obiskovalcev, ki se boste lahko prvič srečali z letošnjimi mladiči. Ogled smo prilagodili tako, da bo varen tako za obiskovalce, kot tudi za zaposlene in živali. Ponovno je dovoljen tudi vstop s psom. V vrtu veljajo tudi nekateri posebni ukrepi, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Prosim, da se pred obiskom seznanite z njimi.

ZOO Ljubljana je ponovno odprt

ZOO Ljubljana je ZAPRT
ZOO Ljubljana je ZAPRT

Dragi obiskovalci, obveščamo vas, da je skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom do preklica zaprt tudi ZOO Ljubljana!

Ko bo obisk ponovno mogoč, vas bomo o tem obvestili.


Brez skrbi, naši oskrbniki in veterinarji bodo živalim še vedno zagotavljali potrebno dnevno oskrbo. In ker vemo, da jih boste pogrešali, bomo z vami še naprej delili njihove fotografije, videoposnetke in zgodbe.


Poskrbeli smo, da lahko preko spletnih kamer tudi od doma opazujete:

- azijska leva https://bit.ly/spletna_kamera_lev ,

- vrvež na ptičji krmilnici https://bit.ly/spletna_kamera-ZOO_krmilnica ,

- ob lepem vremenu pa tudi žirafi in noje https://bit.ly/spletna_kamera_žirafi

- ter surikate https://bit.ly/spletna_kamera_surikate . Ob lepem vremenu in primernih temperaturah, si lahko vsak dan ob 15. uri ogledate tudi hranjenje surikat pred kamero.


Za informacije o programih nam prosimo napišite sporočilo na irena.furlan@zoo.si ali na narocila@zoo.si. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. 


Poskrbite zase in za druge, ostanite zdravi!

ZOO Ljubljana je ZAPRT