Photo animal Photo animal Photo animal
Photo mask
Večurno vodenje

Skladno z novimi vladnimi ukrepi, ki so stopili v veljavo (15. 9. 2021) vas obveščamo da:

Morajo učitelji in ostali spremljevalci na vodenjih po Živalskem vrtu Ljubljana izpolnjevati PCT pogoj (negativni rezultat samotestiranja ne zadošča). Prav tako morajo udeleženci programov upoštevati vse splošne ukrepe za preprečevanje širjenja virusa (nošenje maske v notranjih prostorih, razkuževanje rok, medsebojna razdalja…). 

V kolikor učitelji spremljevalci PCT pogoja ne bodo imeli izpolnjenega, skupine ne bomo sprejeti na vodenje. V tem primeru si vrt lahko ogledate samostojno (brez vodnika), saj za samostojni ogled pogoj PCT ni potreben. 

Uprava ZOO Ljubljana


V času od novembra do konca marca pripravljamo naravoslovne dneve, predvsem za osnovne in srednje šole. V okviru naravoslovnih dni dosežemo in usvojimo učne cilje zapisane v učnih načrtih pri predmetih Spoznavanje okolja, Naravoslovje in Tehnika, Naravoslovje, Biologija ter pri izbirnem predmetu Organizmi v naravnem in umetnem okolju. Na ta način sodelujemo z učiteljem pri razlagi in podajanju nove učne snovi, kot tudi pri samem utrjevanju znanja.
 

Potek programa

V sklopu naravoslovnega dne vam omogočamo neposreden stik z nekaterimi manjšimi, udomačenimi, prostoživečimi živalmi, večje žvali pa vodeno opazujemo v njihovih ogradah. Ob pomoči biološkega materiala (kože, perje, kosti, odlitki stopinj) vam predstavimo osnovne značilnosti posamezne živalske skupine.

 

 

Podrobnosti

 

Cena

Vstopnina po veljavnem ceniku, 

ter doplačilo za vodenje v višini 2,5 € na osebo.

10% popust za skupine nad 10 oseb.

 

Rezervacije

Informacije na narocila@zoo.si ali po telefonu 01 24 42 180.

Pravno obvestilo o ravnanju z osebnimi podatki.

 

Način plačila

Na blagajni živalskega vrta.

 

Trajanje programa

Program izvajamo od začetka novembra do konca marca. Trajanje posameznega naravoslovnega dne je 4 do 5 šolskih ur oziroma po dogovoru.

 

Število udeležencev

V eno skupino sprejmemo en razred oziroma največ 28 oseb.

 

 

Večurno vodenje