Photo animal Photo animal
Photo mask
Dogodivščine z živalmi

Kaj se na delavnicah dogaja?

Na delavnicah  lahko ustvarjate, spoznavate živali, vprašate biologa katerokoli vprašanje o naravi, pobožate kožo medveda, v roke vzamete lobanjo leva, tigra, leoparda in popestrite dan v živalskem vrtu.

 

Kje se delavnice izvajajo?

Delavnice se izvajajo znotraj živalskega vrta. Običajno jih pripravimo zraven ograde živali, o kateri teče beseda. V času hladnega ali deževnega vremena delavnice potekajo v ZOO učilnici ali v vivariju. Delavnice se označene z A tablo "Dogodivščine z živalmi", na katerih je napisan tudi naslov delavnice v izvajanju.

 

Kje si lahko ogledate dnevno dogajanje v ZOO?

Na koledarju dogodkov ali v naši zloženki si oglejte aktualno dogajanje v času vašega obiska.


JANUAR 2020


Sreda              01. 1. 2020     od 14. do 16. ure
Žuželke in pajkovci. Spoznali bomo različne žuželke in jih primerjali s pajkovci.

Četrtek           02. 1. 2020     od 14. do 16. ure
Spoznajmo kače. Pobožali bomo udomačeno kačo in tako premagali strah pred njimi. Razložili vam bomo razliko med strupenimi in nestrupenimi kačami v Sloveniji.

Sobota           04. 1. 2020     od 14. do 16. ure
Mačji panda. Predstavili vam bomo Muko in Maguja, ki ju uvrščamo v družino zveri, a se prehranjujeta večinoma z rastlinsko hrano. Razložili vam bomo, kaj jima omogoča, da lahko plezata po deblih z glavo navzdol.

Nedelja           05. 1. 2020     od 14. do 16. ure
Spoznajmo kače. Pobožali bomo udomačeno kačo in tako premagali strah pred njimi. Razložili vam bomo razliko med strupenimi in nestrupenimi kačami v Sloveniji.
 
Sobota           11. 1. 2020     od 14. do 16. ure
Največje sove sveta. Spoznavali bomo prilagoditve sov na nočni način življenja, kako se razmnožujejo in skrbijo za mladiče ter spoznali vse sove Slovenije. Razvozlali bomo uganke katere trditve o sovah, ki so del ljudskega izročila, so resnične in katere ne.
 
Nedelja           12. 1. 2020     od 14. do 16. ure
Severni jeleni. Severne jelene bomo opazovali in ugotavljali kako so prilagojeni na ostre zime. Ogledali si bomo njihovo rogovje, ki je relativno največje med vsemi jeleni.
 
Sobota           18. 1. 2020     od 14. do 16. ure      
Živali in nizke temperature. V hladnih dneh zaradi perja, dlake in podkožne maščobe živali ne zebe. Obiskali bomo nekatere živali in ugotavljali, kako so prilagojene na nizke temperature.
 
Nedelja           19. 1. 2020     od 14. do 16. ure
Spoznajmo kače. Pobožali bomo udomačeno kačo in tako premagali strah pred njimi. Razložili vam bomo razliko med strupenimi in nestrupenimi kačami v Sloveniji.

Sobota           25. 1. 2020     od 14. do 16. ure
Šimpanzi. Spoznali bomo našo skupino šimpanzov, njihovo prehrano ter navade. Šimpanze bomo  primerjali s seboj.
 
Nedelja           26. 1. 2020     od 14. do 16. ure
Gospod Ficko. Spoznali bomo majhne živahne opice, ki oskrbnikom rade vzamejo ključe ali mobilni telefon.Posebne zimske dogodivščine: Opazovanje in fotografiranje ptic ter izdelovanje krmnih pogač za ptice v ZOO Ljubljana

 

Na dogodivščini v leseni brunarici sredi hriba, v ''Hotelu za prostoživeče živali'', kamor smo postavili različne krmilnice za ptice, bomo ptice opazovali in fotografirali ter izdelovali lojene ptičje pogače.
Naučili se bomo, katere krmilnice so za ptice primerne, kam jih postavimo ter kakšno hrano nastavljamo pticam pozimi. Delavnico bo vodil Ivan Esenko, ki bo odgovoril na vaša vprašanja.

Termini: 12., 19. in 26. januar 2020 med 10. in 12. ter med 13. in 16. uro.


Delavnice izvajamo v vsakem vremenu. Pridržujemo, si pravico do spremembe programa!


Dogodivščine z živalmi