Photo animal
Photo mask
Materinski dan
25.03.2021

Dragi starši, iskrene čestitke ob materinskem dnevu! Vas in vse ljubitelje živali prijazno vabimo na obisk in spoznavanje živalskih družin, saj je v njihovih modelih vzgoje marsikaj uporabnega tudi za nas.

Materinski dan

Divja svinja je tudi letos postala mama. Je izredno skrbna in kljub svoji velikosti nežna, a seveda zaščitniška. Kot lahko vidite, ima z živahnima progastima malčkoma kar precej dela.



Ob materinskem dnevu smo v ZOOmeter dodali novo misijo, s pomočjo katere lahko med sprehodom po ZOO-ju ali od doma izveste zabavna dejstva iz družinskega življenja živali. Ob nekaterih ogradah smo postavili tudi tablice v obliki sončnic, na katerih lahko obiskovalci spoznavate živalske starše in njihove strategije pri skrbi in vzgoji mladičev. Na blagajni lahko prevzamete brezplačen list z vprašanji, ki vam bo pomagal najti vse sončnice z odgovori nanje.


Pri obisku računamo na pomoč in razumevanje vseh, saj mlade živalske družine potrebujejo nekaj več miru in počitka. Posebej neprimerno je trkanje na stekla, bujenje živali, uporaba bliskavice pri fotografiranju ter vsako hranjenje živali, saj je hrana neposredna nevarnost za prenos različnih okužb preko rok. Ker za koronavirusom in drugimi boleznimi zbolijo tudi živali, je zlasti pri opicah in zvereh priporočljiva uporaba maske tudi ob zunanjih razglediščih. Z upoštevanjem ZOObontona in covid ukrepov nam pomagate skrbeti, da je obisk varen in prijeten za vse.


Ne pozabite: Letne vstopnice 2020 lahko imetniki koristite še do konca marca, nato pa vam je na voljo letna vstopnica 365, ki ni več vezana na koledarsko leto oz. sezono, temveč velja 365 dni od nakupa. Veljavnost obstoječe kartice lahko podaljšate kar na spletu!