Photo animal
Photo mask
Naravoslovni dan za vse obiskovalce
12.05.2022

Če ste bili nazadnje na naravoslovnem dnevu v času šolanja, imate doma radovedneže, ki so jim to najljubše učne ure ali vas preprosto zanima, kako lahko vsakodnevno prispevate k varstvu narave, je to čudovita priložnost, da se odpravite v živalski vrt!

Naravoslovni dan bo potekal v soboto, 14. maja 2022, pripravljamo pa ga v sodelovanju s študenti Pedagoške fakultete v Ljubljani. Vsi obiskovalci se lahko od 9. do 13. ure brez doplačil udeležite vodenih delavnic.

Naravoslovni dan za vse obiskovalce

V soboto, 14. maja 2022, bo v ljubljanskem živalskem vrtu potekal naravoslovni dan, ki ga pripravljajo študentje Pedagoške fakultete v Ljubljani v sodelovanju z ZOO Ljubljana. Obiskovalci se ga lahko udeležijo od 9. do 13. ure, posvečen pa bo nekaterim ogroženim živalskim vrstam, ki jih goji ZOO Ljubljana.


Dogodivščine so pripravili pri sajmirijih, azijskem slonu, rothschildskih žirafah, mačjih pandah ter azijskih levih. Obiskovalci bodo na naravoslovnem dnevu tako izvedeli, zakaj žirafa ne pade v nezavest, ko skloni glavo, koliko mišic ima slon v trobcu, kako si sajmiriji pomagajo pri odganjanju komarjev, v katero skupino uvrščamo mačje pande ter kje vse živijo levi. Z vodniki bodo lahko živali opazovali ter si ogledali različne biološke materiale kot so sledi, dlaka in kože ter ob tem izvedeli veliko novega in zanimivega. Ob tem bodo spoznavali tudi drobne in pogosto spregledane živali v naši bližnji okolici, na primer deževnike, polže in žuželke, potekale pa bodo tudi delavnice odprave predsodkov do kač, pajkov in žuželk.


Obiskovalci bodo na naravoslovnem dnevu spoznavali vzroke za ogroženost predstavljenih živali ter izvedeli, kako lahko vsi prispevamo k njihovi zaščiti v naravnem okolju, kako lahko ravnamo, da vsakodnevno prispevamo k varstvu narave in bolj sonaravno živimo.


Dogodek je namenjen prav vsem obiskovalcem, delavnic se lahko udeležijo brez doplačil.


 Študentje so se na dogodek pripravljali v okviru izbirnega predmeta: »Narava v vrtcu, vrtec v naravi«.

 Lepo vabljeni!