Photo animal
Photo mask
Otvoritev ograde za leve
06.03.2019

V soboto, 9. marca 2019, bo Živalski vrt Ljubljana praznoval svoj sedemdeseti rojstni dan, ob tem pa bomo javnosti prvič predstavil tudi novo ogrado za leve in prva AZIJSKA leva v Sloveniji. Ves dan bo potekal v znamenju največjih mačk sveta, ki jih bodo lahko obiskovalci spoznavali v pestrem spremljevalnem programu s Čuki in Ribičem Pepetom. Vrhunec praznovanja bo ob 11.30, ko bosta župan MOL in direktorica ZOO Ljubljana skupaj z našimi zlatimi pokrovitelji upihnila svečke na torti velikanki. 

Otvoritev ograde za leve

Sporočilo za javnost, 6. marec 2019 – VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO IN  DOGODEK

 ZOO Ljubljana - Otvoritev nove ograde za leve ob 70. obletnici ZOO Ljubljana

 
Pod Rožnikom lahko po 6-letnem premoru zopet slišimo rjovenje levov – Maksimusa in Čaje, ki sta dva izmed le 100 predstavnikov ogrožene podvrste azijskih levov, ohranjenih  v okviru Evropske zveze živalskih vrtov, v naravi pa jih je le še okoli 500. 
 

Za obiskovalce smo pripravili bogat spremljevalni program. Med deseto in dvanajsto uro bodo najmlajši lahko rajali na živalske viže Čukov ter se učili risanja mačk z mojstrom Ribičem Pepetom. Leve, tigre, leoparde, geparde in rise bodo lahko ves dan v živo spoznavali na bioloških in ustvarjalnih delavnicah, izjemoma pa tudi v zakulisju, kjer se bodo lahko srečali z njihovimi oskrbniki. Ob jubileju smo pripravili novo razstavo, ki prikazuje razvoj ZOO Ljubljana ter strokovno delovanje sodobnega živalskega vrta.

 

Živalski vrt bo s svojim prihodom ob 11.30 uri počastil župan MOL, gospod Zoran Janković, ki bo skupaj z direktorico Zdenko Ban Fischinger prerezal trak in otvoril največjo investicijo v ZOO Ljubljana v zadnjih letih, novo ogrado za leve. V družbi zlatih pokroviteljev bosta upihnila svečke na torti velikanki.

 

Priloga:

Program sobotnega dogodka za obiskovalce

Fotografije: 

  • Razgledišče v notranji prostor levov
  • Opazovalnica zunanje ograde levov


Gradiva bodo dostopna na povezavi na tem spletnem mestu.


Konec sporočila

*****************************************************************************************************

PROGRAM ZA NOVINARJE (oder pod gostinskim lokalom):

11.00–11.30 - osrednji dogodek na odru ob opazovalnici zunanje ograde z voditeljem Rokom Ostrežem

11.30             - nagovor direktorice ZOO Ljubljana

11.35              - nagovor župana MOL

11.40              - rezanje traku v opazovalnici zunanje ograde

11.45 dalje    - čas za izjave medijem (ob ogradi za leve)

                       
SOGOVORNIKI:

- Župan MOL, gospod Zoran Janković
- direktorica ZOO Ljubljana, Zdenka Ban Fischinger: o investiciji, jubileju
- strokovni vodja Barbara Mihelič ter pedagoška vodja Irena Furlan: biološke informacije o levih, novi ogradi, o programu za obiskovalce, predstavitev novih bioloških informativnih tabel
- pedagoginja Petra Hrovatin: vodenje po novi razstavi o zgodovini ZOO Ljubljana
 

Praktične informacije:

- Za novinarje bo zagotovljen prostor za parkiranje – osrednje parkirišče, označena parkirna mesta ob Večni poti.
- Predstavniki medijev se registrirajo na blagajni ZOO (označen vhod), kjer prejmejo navodila ter kupon za brezplačno pogostitev. V soboto bodo takoj po otvoritvi, predvidoma ob 12. uri, v kotičku za medije na voljo gradiva o levih, investiciji, o jubileju. Gradiva o dogodku otvoritve, vključno s fotografskim materialom, bodo na voljo do 14. ure.
- Zaradi lažje organizacije prosimo za predhodno najavo prisotnosti in interesa (kakšne izjave, posnetke želite, katerega sogovornika) na info@zoo.si .
 
Delavnice in program ob uradni otvoritvi ograde za leve
Sporočilo za javnost - word datoteka