Photo animal
Photo mask
Materinski dan 2023
22.03.2023

Najzabavnejše iz družinskega življenja živali


Ste že slišali za živalski otroški vrtec, levjesrčne mame in taksi starše? Vas zanima, kako se nojevka znebi konkurence, kateri novorojenček mora preplezati »Triglav« ali pa kako novorojeni mladiči prepoznajo svojo mamo?

 
Lepo vabljeni na spoznavanje najzabavnejših družinskih običajev v živalskem svetu, ki smo ga ob materinskem dnevu pripravili za družine od 22. marca pa vse do velike noči 2023.

Materinski dan 2023

Odkrijte živali iz vseh kotičkov sveta in spoznajte, kako se spopadajo z izzivi starševstva.Oglejte si tudi, kako napredujejo letošnji mladiči jezersko-solčavskih ovc in njihova dva novorojenca. Ustavite se tudi pri mladiču alpake z imenom Lima, ki bo v začetku aprila dopolnil 2 meseca.


V tem času bodo ob nekaterih ogradah nameščene tablice v obliki sončnice z zanimivimi dejstvi iz družinskega življenja živali. Tablice najdete pri zebri, žirafi, šimpanzu, medvedu, črni štorklji, kenguruju, emuju, na vhodu v vivarij in pri azijskem levu. 


Prijazno opozorilo. Pri ogradah s pticami še vedno veljajo omejitve zaradi ptičje gripe.


Na blagajni lahko prevzamete zabavni kviz. Pravilni odgovori na lističu vam prinesejo kupon 1+1 gratis za program Srečanje z naj živaljo za dve osebi.Se vidimo v živalskem vrtu!