Photo animal
Photo mask
Odprtje ZOO Ljubljana
17.01.2021

ZOO Ljubljana je odprt vsak dan med 9:00 in 17:00. 

Na voljo tudi nova Letna vstopnica 365

Ljubljanski živalski vrt je odprt, obiskovalce pa bodo takoj ob vstopu pozdravili že prvi letošnji mladiči - samček alpak Silvester ter dvojčki jezersko-solčavskih ovc. Še prav posebej vas vabimo na sprehod po zgornjem gozdnem delu vrta, ki je v teh zimskih dneh posebno lep. Na poti obiščite medvede, če se ne bodo zavlekli v brloge, volkove, z novim samcem Aragornom na čelu (prepoznate ga po sivi barvi dlake, samici sta črni), alpske kozoroge in lose. Čisto na vrhu vas pričakuje čreda severnih jelenov. Verjetno se vam bodo približali in takrat si jih lahko dobro ogledate ter prisluhnete pokanju njihovih stopal.  


Ob obisku parka je treba upoštevati splošne ukrepe za preprečevanje širjenja bolezni covid-19. Za koronavirusom lahko zbolijo tudi nekatere živali, zato obiskovalce naprošamo, da vzdržujete ustrezno razdaljo tudi do živali, z njimi ne vzpostavljate kontakta in jih ne hranite. Ker je živalski vrt naraven parkovni oziroma gozdni prostor in poledenelosti tal ni mogoče v celoti preprečevati, prosimo poskrbite tudi za ustrezno obutev.

Odprtje ZOO Ljubljana

Obiskovalce obveščamo tudi, da bo letne vstopnice 2020 možno koristiti do konca marca 2021. Enako velja za letne vstopnice, kupljene po znižani ceni v drugem polletju ("polletne"). Že kupljene letne vstopnice 2021 bomo pretvorili v novo letno vstopnico 365, ki bo veljavna 365 dni od ponovnega odprtja živalskega vrta v letu 2021. Letna vstopnica 365 je na blagajni živalskega vrta in v spletni trgovini že na voljo tudi novim kupcem.


Zaradi omejitev ob ukrepih bo do zimskih šolskih počitnic 2021 dnevni obisk živalskega vrta za en evro cenejši. 


Za varen obisk in lažje načrtovanje ogleda vas prosimo, da na povezavi preberete še povzetek najpomembnejših informacij o ukrepih, na tej povezavi pa smo zbrali odgovore na nekaj najpogostejših vprašanj.