Photo animal
Photo mask
Pokanje vej in padanje dreves
20.01.2024

Letos nam je prvi sneg povzročil kar nekaj preglavic, saj smo morali v petek, 19. 01. zaradi nevarnosti podirajočih dreves in zlomljenih vej živalski vrt Ljubljana zapreti. K sreči so naši oskrbniki in vzdrževalci hitro zavihali rokave, očistili poti ter oskrbeli in  zavarovali naše živali. Večjim nevarnosti in škodi  smo se kot izgleda izognili, zaposleni in živali so jo odnesli brez poškodb, nekatere ograde in objekti pa so bili poškodovani.

Ob skorajšnji 10. obletnici žleda iz februarja 2014, ki je povzročil ogromno škode, smo lahko z razpletom okoliščin zadovoljni. Veje, ki so popadale po tleh, smo pobrali in dali živalim, ki jih  že veselo grizljajo. Pri ogradah in objektih nas čaka še nekaj dela zato bodo nekateri deli poti oz. določene ograde do umiritve razmer nedostopni za obiskovalce. Mi se bomo potrudili, da zadeve popravimo čim hitreje, vas pa v tem času prosimo za razumevanje.


Posebna zahvala gre celotni ekipi ZOO Ljubljana na terenu, ki se je tudi v nevarnih in nepredvidljivih okoliščinah spet izkazala in prioritetno poskrbela za varnost obiskovalcev, naših živali in vseh zaposlenih.  

Pokanje vej in padanje dreves