Photo animal
Photo mask
Mednarodni dan risov 2021

Drugi vikend v juniju bomo ob tretjem mednarodnem dnevu risov skupaj s projektno skupino LIFE Lynx pripravili biološke in ustvarjalne dogodivščine pri risih. Naše predstavnike največjih mačk Evrope bomo opazovali in ugotavljali kako so prilagojeni na okolje, kje živijo, kako lovijo, s čim se prehranjujejo ter zakaj so se v Sloveniji ponovno znašli na robu izumrtja. Predstavili bomo projekt LIFE Lynx, ki si prizadeva za ponovno naselitev risov v Sloveniji in njihovo ohranitev v naravnem okolju, ter vlogo ZOO Ljubljana pri tem projektu. 


Dogodivščin se obiskovalci lahko udeležite brez doplačil v soboto in nedeljo, 12. in 13. 6. 2021, med 10. in 13. ter med 14. in 17. uro.

Mednarodni dan risov 2021

Veterinarski podvig
Veterinarski podvig

ZOO Ljubljana svojim živalim nudi vrhunsko veterinarsko oskrbo, pri čemer sodeluje z različnimi strokovnjaki, specialisti. Pri azijskem levu Maksimusu smo se ob nenadnem pojavu nevroloških težav odločili za izvedbo magnetne resonance glave – nedvomno prve tovrstne preiskave pri levu v Sloveniji.

Veterinarski podvig

Naravoslovni dan za obiskovalce

V sodelovanju s študenti Pedagoške fakultete vas v nedeljo, 30. 5. 2021, vabimo na naravoslovni dan! Vsi obiskovalci se mu lahko brez doplačil pridružite med 9. in 13. uro. 

Naravoslovni dan za obiskovalce

Dan ogroženih vrst
Dan ogroženih vrst

Vabimo vas, da se nam pridružite pri akciji ozaveščanja o ogroženih vrstah ter na svojih dvoriščih, igriščih ali drugih neprometnih asfaltnih površinah s kredami narišete ogrožene živali! Da bomo v akciji združili prijetno s koristnim, bomo nekaj izdelkov, ki nam jih boste poslali, tudi nagradili.

Risanju se lahko pridružite tudi v ZOO Ljubljana, brezplačna delavnica bo potekala 21. 5. med 15. in 17. uro!

Dan ogroženih vrst

Volčji trop ima mladiče

Pri kanadskih volkovih smo manj kot pol leta po prihodu samca Aragorna dočakali prvi (in drugi) naraščaj.

Samici Freya in Isa sta mladiče skotili vsaka v svojem brlogu, njihov oče pa se je izkazal za skrbnega vodjo tropa. 

Volčji trop ima mladiče

Novi partner tigrice Vite
Novi partner tigrice Vite

V Živalskem vrtu Ljubljana smo se te dni razveselili novega samca sibirskega tigra, ki je na posebni naravovarstveni misiji. Upamo, da se bosta s tigrico Vito dobro razumela in se uspešno parila.

Novi partner tigrice Vite

Dan Zemlje 2021

22. aprila 2021 že enainpetdesetič obeležujemo enega izmed najbolj prepoznavnih okoljskih dni, svetovni dan Zemlje. Na ta dan organizacije in posamezniki po vsem svetu opozarjajo na ranljivost in enkratnost našega planeta. Uspehov naravovarstvenih prizadevanj se veselimo tudi v Živalskem vrtu Ljubljana.

Dan Zemlje 2021

Predstavljamo vam Taia
Predstavljamo vam Taia

Mama Neža in oče Boris ponovno zibata. Petletna Leona je sredi januarja dobila bratca, ki smo ga poimenovali Tai. Novih družinskih članov se veselimo tudi pri grebenastih gekonih, črnih čopičarkah, kengurujih in surikatah.

Predstavljamo vam Taia

Materinski dan

Dragi starši, iskrene čestitke ob materinskem dnevu! Vas in vse ljubitelje živali prijazno vabimo na obisk in spoznavanje živalskih družin, saj je v njihovih modelih vzgoje marsikaj uporabnega tudi za nas.

Materinski dan

Poslovili smo se
Poslovili smo se

Rakava obolenja žal ne prizanašajo niti živalim. Bolezen je bila v Živalskem vrtu Ljubljana usodna za devetletnega sibirskega tigra Vita in desetletno kapibaro Stinkiyja. 

Poslovili smo se